Svet
9048 ogledov

Odločitev je padla: Država načrtuje množično zaposlovanje Indijcev

nemčija zaposlovanje delavcev iz indije
1/3
Profimedia
Nemčija namerava pomanjkanje kvalificirane delovne sile nasloviti z množičnim zaposlovanjem delavcev iz Indije, je ta teden v Berlinu napovedal nemški minister za delo Hubertus Heil.

V ta namen bodo po njegovih besedah sprejeli več kot 30 ukrepov za odpravo birokratskih ovir, povezanih s pridobivanjem dovoljenj.

Heil je opozoril, da se Nemčija sooča z velikim mankom delovne sile, ta ozka grla pa zavirajo rast in napredek države. Minister se boji, da se bodo razmere ob starajoči se družbi brez priseljevanja še poslabšale, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"V Indiji pa je stanje ravno nasprotno," je navedel in pojasnil, da trg dela tam težko absorbira tudi visoko izobražene ljudi. V Indiji se namreč trgu dela po njegovih besedah vsak mesec priključi milijon ljudi, indijske oblasti pa zato spodbujajo migracije. "Nemčija v tej luči v Indiji vidi posebej pomembnega partnerja," je podčrtal Heil.

nemčija zaposlovanje delavcev iz indije | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot je napovedal, bo nemško zunanje ministrstvo digitaliziralo izdajanje vizumov, in sicer za Indijo že do konca leta, za druge države pa nekoliko pozneje. S tem želijo v Nemčiji pospešiti zaposlovanje tujcev.

Načrtujejo tudi obsežnejše promoviranje nemškega jezika, hkrati pa okrepiti pomoč Indijcem, ki so že v Nemčiji, pri iskanju dela.

Nemčija bo bo Heilovih besedah strategijo zaposlovanja Indijcev predstavila na obisku nemških predstavnikov v Indiji prihodnji teden.

nemčija zaposlovanje delavcev iz indije | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 27
  • atamama 21:44 19.oktober 2024.

    Kot malo spremljam gospodarsko gibanje v EU in Nemčiji ne bo potrebno dolgo uvažati delavcev. Na cesti se jih bo pobiralo tako kot 1928. Tudi pri nas konkurenca dela se zaostruje. Poleg 44K stalno brezposelnih počasi gremo nazaj na 70 ...prikaži več tisoč ali več. Hitro se bo obrnilo....

  • Avatar Slayer
    Slayer 19:36 19.oktober 2024.

    Nemcem se je totalno odpeljalo,najprej uvozijo 2. migrantov "za delat",sedaj pa še Indijce,če bo šlo tako naprej,Nemčije v roku 10. let ne bo več!!!

  • munja 15:32 19.oktober 2024.

    Narobe svet!!