Svet
9 ogledov

Našli Fossettovo letalo

Steva Fossetta so februarja razglasili za mrtvega. Žurnal24 main
Uradni viri so potrdili, da so na vzhodu Kalifornije našli razbitine letala, ki pripadajo pogrešanemu pustolovcu Stevu Fossettu.

Iskalno akcijo za razbitinami letala, s katerim je pred nesrečo letel Steve Fossett, so po pisanju ameriških medijev sprožili, potem ko je eden od pohodnikov pri povratku z gore našel predmete, za katere domnevajo, da bi lahko bili Fossettova last. Med njimi so osebni dokumenti z njegovim imenom, vključno z dovoljenjem za pilotiranje.

Pogrešan eno leto
Zadnjič so 63-letnika videli pred enim letom, ko je vzletel z zasebnega letališča na ranču hotelskega magnata Barrona Hiltona v Nevadi in se potem ni več oglasil. Iskalno akcijo so sprožili, potem ko je njegova družina sporočila, da se ni vrnil z izleta, ki naj bi trajal le nekaj ur. Goriva naj bi imel le za pet do šest ur. Februarja so ga razglasili za mrtvega.

Rušilec rekordov

Fossett je obogatel s trgovanjem na ameriški borzi, vendar je bolj znan po nevarnih pustolovščinah, s katerimi je kot pilot, balonar in pomorščak dosegel več svetovnih rekordov. Leta 1995 je postal prvi človek, ki je z balonom preletel Tihi ocean, leta 2002 pa je kot prvi z balonom obkrožil svet. Marca leta 2005 je z letalom obkrožil Zemljo brez postanka in brez dolivanja goriva, lani pa je z jadralnim letalom dosegel nov višinski rekord – nad Andi je menda dosegel višino 15,44 kilometra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.