Svet
7 ogledov

Na avtu našel ročno bombo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Družina je ob vrnitvi s plaže v bližini Splita na svojem avtomobilu beograjske registracije našla ročno bombo z zaničevalnim sporočilom. Tragedijo je preprečila neverjetna sreča.

31-letnega B. D., njegovo soprogo in komaj 14-mesečnega dojenčka je v četrtek ob povratku s splitske plaže Kašjuni čakalo neprijetno presenečenje. Na vetrobranskem steklu svojega avtomobila beograjske registracije so namreč našli ročno bombo in sporočilo Pozor, prepovedano kopanje Srbom, četnikom in psom. Bog in Hrvati. B. D. je otroka in ženo odpeljal do sorodnikov v Mravince, nato pa se je odpravil na policijo in jim predal vsebino vrečke.

"Plaža je prepolna majhnih otrok, zato ne smem povzročati panike. To je bila prva stvar, ki mi je prišla na misel. Če bi poklical policijo, bi bila panika neizogibna. Nisem želel povzročati problemov, gneče, nikakršnega namena nisem imel krasiti prve strani medijev, saj se posamezniki, ki stojijo za tem dejanjem, hranijo s publiciteto. Ocenil sem, da ni nevarnosti, sporočilo in bombo sem spravil v vrečko, to v torbo, torbo pa v prtljažnik. Vem, da nas torba ne bi rešila, a tisti trenutek sem mislil na otroke na plaži," je za hrvaške medije zatrdil rojen Splitčan, ki živi v Beogradu.

"Šele potem, ko sem policiji predal torbo, sem se začel tresti. Dojel sem, kaj vse sem postavil na kocko. Tvegal sem življenje svojega otroka in žene. Na srečo se je vse dobro končalo,
“ dodaja.

Pričakoval probleme, ne pa ročne bombe
Moški v nadaljevanju pripoveduje, da nima namena hoditi na dopustovanje v Grčijo in brez razloga lomiti jezik, če se lahko oddahne tukaj. "Pričakoval sem kakšno neprijetnost, saj se podobne stvari dogajajo. Pripravljen sem bil na prerezano gumo, ne pa na ročno bombo. Poleg tega je bil v avtomobilu viden sedež za dojenčka. Policija mi je kasneje zatrdila, naj se te plaže raje izogibam," še doda Splitčan.

Oče mladega Beograjčana je dejal, da si nikakor ne želi, da bi njegova družina povzročila kakršnekoli napetosti. "Incident želim čim prej pozabiti. Novica bi le podžgala nestrpnost. Naj policija opravi svoje delo. Jaz sem Makedonec, soproga je Hrvatica. Nekaj časa smo zaradi dela živeli v Beogradu, v Splitu smo od leta 1990. V tem avtomobilu ni bilo nikoli niti enega Srba," zatrdi oče in doda, da ima namen tudi v prihodnje obiskovati Mravince.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.