Svet
15 ogledov

Moskva v strahu pred bombami

Moskva, grožnja z bombo Reševalni pas/Twitter
V ruski prestolnici so včeraj iz nakupovalnih središč evakuirali več kot deset tisoč ljudi. Oblasti so prejele najave o podtaknjenih bombah.

Kot poročajo ruski mediji, so sinoči policisti evakuirali več kot deset tisoč ljudi iz nakupovalnih središč GUM in Tržnega centra Gagarinski, ki je v neposredni bližini postaje podzemne železnice.

Pripadniki specialne policije so preiskovali tudi najavo o bombi v prostorih administracije predsednika Vladimirja Putina v središču Moskve. Grožnje so se izkazale za lažne. “Sprejeli smo standardne odločitve za takšne primere, a evakuacija zaposlenih ni bila potrebna,” je medijem povedal predstavnik Federalne službe za zaščito Sergej Dejvatov. Po njegovih besedah eksplozivnih naprav niso našli niti v trgovskih centrih niti v prostorih Putinove administracije. “Našli smo človeka, ki je sprožil najave o podtaknjenih bombah. Gre za občana s psihičnimi težavami,” je še dodal, s čimer naj bi pomiril meščane Moskve. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.