Svet
14116 ogledov

Pretepli očeta in sina, ki sta hotela zaobiti kolono na hrvaškem mejnem prehodu

mejni prehod Karasovići Debeli Brijeg Facebook Mejni prehod Karasovići Debeli Brijeg.
Njuna hiša stoji tik za mejo in želela sta le priti domov. Toda tega nekateri niso razumeli.

V soboto je skupina tujih državljanov na mejnem prehodu Karasovići med Črno goro in Hrvaško pretepla očeta in sina, stanujoča v bližnji hrvaški občini Konavle, poroča net.hr.

Oče in sin, ki živita tik za mejnim prehodom, sta želela zaobiti dolgo kolono in se odpeljati do svoje hiše, postavljene takoj za mejo. Njuno početje ni bilo všeč skupini tujih državljanov, ki so zaprli njuno pot in ju ustavili.

Hrvaška državljana sta izstopila iz vozila in besnim turistom skušala pojasniti, da želita le priti domov, potem ko sta bila na nujnih opravkih.

Razumevanja ni bilo in okoli ducat besnih tujcev se je najprej verbalno spravilo na dvojico, nekateri so se jih lotili tudi s pestmi.

mejni prehod Karasovići Debeli Brijeg | Avtor: Facebook Facebook

Hitro so posredovali policisti z mejnega prehoda in pridržali tri napadalce. Oče in sin iz Konavel sta bila zaradi poškodb prepeljana v bolnišnico.

Župan Konavel Božo Lasić je po incidentu pozval pristojne službe, da povečajo kapaciteto mejnega prehoda Karasovići in izboljšajo programsko opremo, da bi zmanjšali gnečo v poletnih mesecih.

Konavle je sicer občina, ki leži na skrajnem jugu Hrvaške, končuje se s polotokom Prevlaka. Jugovzhodni del občine je na vzhodu zamejen z ozemljem Črne gore.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • miha3 06:48 29.julij 2024.

    Še premalo sta dobila. 🤣😂

  • LukaMB 01:00 29.julij 2024.

    Mene večkrat zmoti dejstvo, da je po avtocesti do Zagreba zaradi tistih, ki se odpravljajo proti Splitu desno, blokiran tudi pas nam, ki gremo levo naprej do Slavonije in na ta konec naprej do Makedonije in v Grčijo. Nekako priti ...prikaži več iz Zagreba ni in ni bilo videti konca, potem so bile še 2 nesreči, 1 v Zagrebu in 1 malo naprej, katastrofa! Za najmanj km po avtocesti na HR pa plačujemo največ! Za 880km (tja in nazaj) podamo 36 eur in potem nam oni govorijo, da imamo predrago vinjeto pa take. Lopovi.

  • jakec1575 22:47 28.julij 2024.

    gre za albanske turiste, ki so 4 ure cakali in imajo votlino namesto mozganov.

Sorodne novice