Svet
45126 ogledov

Makarska: Po plaži s sekiro v roki lovil turista

Makarska plaža sekira
1/2
24sata
Za nemškima turistoma se je mladenič pognal kar s sekiro. Posredovati je morala policija.

"Sedeli smo v bližnjem baru, ko smo na enkrat videli mladeniča, ki je s sekiro v roki tekel po plaži in vpil "pridi sem, pridi sem". Obnemeli smo, nič nam ni bilo jasno," je za 24sata.hr povedal očividec. 

Na vrhuncu sezone so bili turisti na polni plaži v Makarski priča sporu mladeniča z nemškima državljanoma. Mladenič je stekel po sekiro in se vrnil, da bi z njima "poravnal račune". Strasti je morala priti mirit policija. 

Policija je pojasnila, da so se sprli zaradi najema vodnega skuterja. 22-letni Nemec naj bi 19-letnega domačina udaril, da je padel na tla, na kar sta s prijateljem poskušala pobegniti. Vmešalo naj bi se še nekaj ljudi. 19-letni moški naj bi se nato vrnil s sekiro, ki pa naj bi mu jo nekaj prisotnim na plaži uspelo odvzeti. Domačin je dohitel 21-letnega Nemca in ga napadel. 

Policisti so 19-letnega moškega odpeljali na policijsko postajo, kamor sta prišla tudi 22- in 21-letna Nemca. Zoper 19-letnega in 22-letnega moškega bodo podali kazensko ovadbo zaradi kršenja javnega reda in miru.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5