Svet
130 ogledov

Izraelci napadli šotorišče za razseljene Palestince, več deset mrtvih

Gaza po napadu izraelske vojske Profimedia
V izraelskem napadu na šotorišče za razseljene Palestince na jugu Gaze, ki je bilo razglašeno za varno območje, je minulo noč umrlo 40 ljudi, 60 pa je bilo ranjenih, so sporočile oblasti v Gazi.

Izraelska vojska trdi, da je napadla poveljniški center palestinskega islamističnega gibanja Hamas na tem območju, poročajo tuje tiskovne agencije.

V četrt Al Mavasi v Han Junisu na jugu Gaze, ki ga je izraelska vojska na začetku vojne razglasila za varno območje, se je zateklo več deset tisoč razseljenih Palestincev. Izraelske sile so območje ponoči napadle z letali, pri čemer je bilo po navedbi oblasti v Gazi ubitih 40 ljudi, 60 pa jih je bilo ranjenih. Še 15 ljudi po napadu pogrešajo.

Tiskovni predstavnik civilne obrambe v Gazi Mahmud Basal je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da ljudje, ki so se zatekli v taborišče, niso bili opozorjeni na napad. Po njegovih besedah je bilo v napadu uničenih od 20 do 40 šotorov, na tleh pa so nastali trije globoki kraterji.

Izraelska vojska je zgodaj davi sporočila, da je njeno letalo zadelo pomembne Hamasove teroriste, ki so delovali v poveljniškem in nadzornem centru na humanitarnem območju v Han Junisu. Ob tem je Hamasu znova očitala, da sistematično zlorablja civilno in humanitarno infrastrukturo za izvajanje terorističnih dejavnosti proti Izraelu.

Hamas je trditve o poveljniškem centru na območju označil za laž.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 15:40 11.september 2024.

    Smrt židom! Čimprej naj se ponovi Hitlerjev holokavst! Židi nimajo pravice do življenja!

  • Gartner54 13:29 10.september 2024.

    BARABE IZRAELSKE - VOJNI ZLOČINCI, MORILCI, OKUPATORJI.

  • atamama 09:17 10.september 2024.

    Kako čudno pisanje novinarja, če bi Rusi v UA 4 ranili pa bi bil vik in krik. Kaj je za novinarsko srenjo Palestinec, Arabec, musliman rasa, ki jo je potrebno iztrebiti v korist židov?