Svet
29704 ogledov

Neverjetno, kaj si je privoščil Slovenec na Hrvaškem

kanader gašenje požara Hrvaška Profimedia
Hrvaška policija je pridržala 48-letnega slovenskega državljana, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst prometa.

Minuli konec tedna je na otoku Murter izbruhnil požar, ki so ga gasili tudi iz zraka. Na terenu je bilo pet kanaderjev in en air tractor. Vendar pa so se morali v nekem trenutku umakniti s kraja dogodka, saj se je v zraku znašel dron, ki jih je oviral pri gašenju. 

Izkazalo se je, da je 48-letni Slovenec v času gašenja požara brez odobritve pristojnega organa v zrak dvignil dron in s tem ogrožal zračni prostor, navaja portal 24sata.hr. 

Policija je po opravljeni preiskavi odvzela prostost 48-letniku in ga s kazensko ovadbo pripeljala pred pristojnega državnega odvetnika. 
Hrvaški medij Morski.hr poroča, da naj bi bil moški, ki je v času požara upravljal dron, turistični vodič in YouTuber. Z dronom naj bi posnel požar in posnetek objavil na družbenih omrežjih, kasneje pa ga izbrisal. 

Poveljnik gasilcev je potrdil, da so morali zaradi drona za kratek čas prekiniti gašenje. Ljudi je pozval, naj ne motijo gasilcev na požarišču. 

Kot navaja 24sata.hr, je v teku kriminalistična preiskava zoper še enega moškega, ki je osumljen, da je 5. julija na otoku Murter storil enako kaznivo dejanje. 

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 8
  • Cefur 06:51 10.julij 2024.

    Klošarji smrdljivi lažnjivi hrvatski;) en jeben dron je oviru gašenje kere jebene buče... Jebat bi jim blo treba vse po spisku smradom od hrvatov... Men da plaćajo ne prestopm v njihovo jebino!

  • jakec1575 06:44 10.julij 2024.

    naj ga strpajo za 2 meseca v zapor in 10 jurjev kazni. nikol vec ne bo pameten. pri nas isto delajo. brez dovoljenj, brez razmisleka

  • rd2dmk2 21:11 09.julij 2024.

    ja, sam je še nadaljevanje- našel se je posnetek kako tip snema z dronom v nudističnem kampu. torej. zdej veste kako to zgleda. hvala kitajcem za tehnologijo, saj ni treba da veliki brat te gleda po orvelovi metodi. te sosed ...prikaži več in iznajdlivi požeruhi. tistemu Youtuberju, ki misli da bo služil s svojo letečo igračko, pa bi mu jih zabil v anusz dobršno mero cementa zraven. in ne pozabit tole je moderni napredek, google maps, ki je nad zakoni države, in takele tehnologije, ki vam kratijo pravice.