Svet
1439 ogledov

Grozljivka v ZDA: Trije mrtvi, deset ranjenih

Strelski napad, Arkansas Profimedia
Strelski napad v trgovini z živili v mestu Fordyce v ameriški zvezni državi Arkansas je v petek zahteval tri življenja, deset ljudi pa je bilo ranjenih. V posredovanju policije je bil ranjen tudi napadalec, ki ga bodo obtožili umorov, poroča ameriške televizija ABC.

Napad v mestu, okoli sto kilometrov oddaljenem od Little Rocka, je po navedbah policije zahteval življenja treh civilistov, osem jih je bilo ranjenih, poleg tega sta bila lažje ranjena tudi dva policista. V posredovanju policije je bil lažje ranjen tudi strelec.

Policija je kasneje identificirala napadalce kot 44-letnega Travisa Eugena Poseyja iz mesta New Edinburg. O napadu so obvestili guvernerko Arkansasa Sarah Huckabee Sanders in predsednika ZDA Joeja Bidna.

V ZDA je bilo letos že najmanj 234 množičnih strelskih napadov, poroča organizacija Gun Violence arhiv. V tej statistiki so upoštevali napade, v katerih so strelne rane utrpeli najmanj štirje ljudje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Kmodri_ 11:57 23.junij 2024.

    Ameriški način zmanjševanja ogljičnega odtisa!

  • ferdopis59 13:44 22.junij 2024.

    Komentatorčki, naredite copy/paste in to je vaš članek. Da sem urednik te v trenutku odpustim. Ker ne delaš nič in trosiš tuje informacije, ki nimejo veze z SLO. Takšni dogtki so tudi v SLO, a o njih niti besede. Zamislite ...prikaži več se kaj delate oz. sporčate v javnost z svojim blefom. A to je vaš domet oz. kar ste sposobni komentirat. Naj vam nebo to pohvala, ampak velika graja. Graje se vas neprimejo, ker ste malo omajeni glede na čas, ki vas čaka.

  • alojz73 12:50 22.junij 2024.

    Premalo mrtvih,t.j.vAmeriki naravna selekcija.