Svet
16734 ogledov

Video: Grozljiv posnetek strelskega napada v središču Bruslja

Bruselj strelski napad Prtscr
Žrtvi naj bi bila švedska državljana, motiv za napad pa ni znan, poročajo belgijski spletni portali.

V strelskem napadu v središču Bruslja sta bili nocoj ubiti dve osebi, osumljenec pa je na begu, je sporočilo tožilstvo v belgijski prestolnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Domnevni strelec v fluorescentno oranžnem jopiču je po uporabi avtomatske puške pobegnil s kraja dogodka, je razvidno iz videa, ki ga je delil časnik Het Laatste Nieuws. Policija je sprožila preiskavo, je sporočila tiskovna predstavnica tožilstva.

Žrtvi naj bi bila švedska državljana, motiv za napad pa ni znan, poročajo belgijski spletni portali.

Sudinfo poroča, da naj bi bil strelec član ISIS-a in se je hotel "maščevati za muslimane". Belgijska vlada je imela izredno sejo.

Nogometni dvoboj kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu med Belgijo in Švedsko je bil po strelskem napadu, v katerem naj bi umrla dva švedska navijača, zaradi odločitve obeh reprezentanc ustavljen, poročajo tuje agencije, med njimi tudi francoska AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 31
  • sandi76 20:09 10.november 2023.

    V Evropi se dogaja okupacija. Prišlo je že tako daleč, da muslimanski šefi javno razlagajo , da so prišli zamenjat vse, ki niso muslimani. Na drugi strani na organiziranih protestih zahtevajo šeriatsko pravo in podobno. Če želi Evropa obstati v ...prikaži več vsaj približni obliki , kot je danes, se bo morala zbuditi in začeti ukrepati. In Evropa to celo financira z razno socialo in podobnimi ukrepi!

  • Kmodri 02:46 31.oktober 2023.

    EU je na začetku svojega propada! Tako, kot so barbari uničili Rim, bodo EU pokopali doktorji z juga, ki jim ni treba predložiti nobenih papirjev o izobrazbi! Oblast meni, da so vse znalci! Pri nas imaš lahko diplomo iz Oxforda! ...prikaži več! Če imaš ljubjansko diplomo je vredna toliko kot skret papir, čeprav šolanje na tej Univerzi vse prej kot lahko!

  • Kmodri 23:38 21.oktober 2023.

    Doktorji vadijo svoje veščine v praksi!