Svet
9 ogledov

To je tretji napadalec iz Bataclana

Francoska policija je identificirala še tretjega napadalca terorističnega napada v koncertni dvorani Bataclan 13. novembra v Parizu.

Tuji mediji, ki se sklicujejo na polcijske vire, poročajo, da gre za Fauada Mohameda Aggada, starega 23 let iz Strasbourga.

Identificirali so ga prejšnji teden, ko je bila končana analiza njegove DNK, ki so jo primerjali z DNK člani njegove družine.

Leta 2013 potoval v Sirijo skupini radikaliziranih mladih, mnoge med njimi so prijeli, potem ko so se vrnili v Francijo, a Aggad je takrat ostal v Siriji.

Pozneje se je uspešno pretihotapil v Francijo, kjer je s še dvema drugima napadalcema izvedel napad v Bataclanu.

Druga dva samomorilska napadalca, ki sta se razstrelila v Bataclanu, sta 29-letni Francoz Omar Ismail Mostefai in 28-letni Samy Amimour.

Mostefaia so identificirali na podlagi prstnih odtisov, ki so jih našli v dvorani, kjer je nastopala ameriška skupina Eagles of Death. 

V preteklosti naj bi delal kot uslužbenec banke v kraju Chartres blizu Pariza, od leta 2010 so ga francoske oblasti vodile kot ekstremista.

Amimour iz severovzhodnega predmestja Pariza Drancy je bil osumljen terorizma leta 2012, francoske oblasti pa so po njegovem izginotju razpisale mednarodno tiralico.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 15:44 09.december 2015.

    Niso prišleki so naši sosedje, in kako me boste prepričal da moj sosed ni terorist.

  • kapibara 11:00 09.december 2015.

    Za Izraelec se ve, kaj sledi, po taki ugotovitvi..