Svet
33 ogledov

Elektriko bodo pridobivali iz trupel

Krematorij Shutterstock
Nekoliko srhljiv način pridobivanja energije. Krematorij bo v sežigalnice namestil turbine in iz vročine, ki nastane ob sežigu trupel, pridobival električno energijo.

Koristni tudi po smrti. Za način pridobivanja elektrike, ob katerem gredo marsikomu lasje pokonci, so se odločili v krematoriju v angleškem Durhamu.

Po namestitvi turbin bodo lahko iz zažiga enega trupla pridobili tudi do 150 kilovatnih ur elektrike, kar je dovolj za enourno napajanje 1.500 televizij, poroča msn.com 

Krematorij namerava energijo prodajati lokalnim elektropodjetjem.

Komentarjev 2
  • ghz891 05:32 28.julij 2012.

    Super, zakaj pa ne? Meni bi bilo čisto vseeno če ko odslužim iz mojega trupla pridelujejo električno energijo salame ali pa milo. Kaki bolj zavaljeni narodi bi lahko še več električne energije proizvedli na ta način :) Torej rabiš 6,67 ...prikaži več miljonov trupel za 1 TWh torej tam nekje 7-8 TWh na leto če bi na vseh krematorijih uporabljali turbine (52 miljonov ljudi umre na celem svetu na leto) električne energije, svetovna letna produkcija električne energije je nekje v rangu 20000 TWh torej bi lahko 0.039% potreb svetovne energije zadovoljili pa še precej konstanten vir je.

  • stela 12:30 27.julij 2012.

    Ta vročina nastaja v vsakem primeru...zakaj je ne bi izkoristili, namesto, da gre v nič