Svet
28896 ogledov

Dramatičen posnetek z žičnice: Smučarji bingljali kot v lunaparku

smučišče
Smučišče je naenkrat zajel silovit veter.

Na družbenih omrežjih se kot virus širi posnetek s smučišča Silvretta Montafon na zahodu Avstrije, kjer je zaradi orkanskega vetra, ki je naenkrat začel pihati, prenehala delovati sedežnica, na kateri so obtičali smučarji.

Prezeble turiste so s sedežnice reševali žičniški delavci, gasilci in gorski reševalci. Po podatkih avstrijskih medijev ni bil poškodovan nihče.

V nekaterih predeli Avstrije so vremenoslovci namerili sunke vetra v hitrosti do 140 kilometrov na uro.

Več smučišč so zato zaprli, na smučišču v Kitzbühelu pa so morali evakuirati gondolo.

Silvretta Montafon

Ein dramatisches Video erreicht uns aus Vorarlberg (Silvretta Montafon), wo heute einige Skifahrer aus den Gondeln des Skilifts gerettet werden mussten. Danke an Sabrina Kessler für das Video.

Posted by Aktuelle Wetterwarnungen für Österreich on Wednesday, January 3, 2018

Orkanski veter je terjal tudi smrtno žrtev. S smučarskega letovišča Morillon v francoskih Alpah medtem poročajo o smrtni žrtvi in 15 poškodovanih. Med žrtvami, na katere se je podrlo drevo, so štirje huje poškodovani.

Na smučišču Pizol v švicarskem kantonu St. Gallen pa je zaradi neurja več dreves padlo na jeklenico gondole. Ni še znano, koliko ljudi je ostalo ujetih v gondolah in ali so med njimi tudi poškodovani. Ker helikopterji trenutno zaradi vremenskih razmer še ne morejo leteti, trenutno iščejo druge načine, kako bi rešili smučarje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.