Svet
5860 ogledov

Drama na relaciji Beograd-Moskva, visoki gost "pobegnil" iz metropole

Aleksandar Vučić Profimedia
Namestnik zunanjega ministra postavil le eno vprašanje, ker z odgovorom ni bil zadovoljen, naj bi vstal in odšel.

Namestnik ruskega zunanjega ministra Aleksandar Gruško je kmalu po srečanju s predsednikom srbske vlade Aleksandrom Vučićem nazadovoljen zapustil Srbijo, poroča Nova.rs, ki se sklicuje na informacije iz samega vrha vlade. Kot so zapisali, je gost iz Moskve odpovedal že dogovorjene obveznosti v Beogradu, razlog za to odločitev pa je bil Vučićev odgovor na vprašanje, kako se je srbsko orožje znašlo v Ukrajini. 

Čeprav je je Vučić na Instagramu na kratko, kar je precej nenavadno za njega, zapisal, da je bil pogovor z gostom iz Moskve "dober," srečanje očitno ni bilo tako uspešno, piše medij.

"Dober pogovor z namestnikom ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Aleksandrom Gruško. Še enkrat sem izrazil hvaležnost Rusiji za podporo, ki jo je dala Srbiji pri resoluciji o Srebrenici v Združenih narodih, predvsem pa za podporo ozemeljski celovitosti Srbije v skladu z Ustanovno listino ZN. Upoštevali smo splošne dvostranske odnose med Srbijo in Rusko federacijo in jih ocenili kot zelo dobre," je zapisal Vučić.

Putina trikrat poklical, vendar se mu ni želel oglasiti

Gost iz Rusije naj ne bi sprejel argumenta, da Srbija nima vpliva na to, kje končalo njeno orožje. "Gruško je bil po srečanju nezadovoljen, odločil se je, da predčasno zapusti Srbijo in po srečanju z Vučićem prekliče prej dogovorjene zaveze," še piše Nova.rs.

Težava v komunikaciji, ki se je pojavila na srečanju z Gruškom, pa po njihovem ni edina. "Če je Vučiću uspelo govoriti z zunanjim ministrom Sergejem Lavrovim, se mu predsednik Putin ni želel oglasiti. Preko namestnika predsednika ruske državne dume Aleksandra Babakova so poskušali izboljšati komunikacijo, a je bilo neuspešno,"  je za Novo.rs povedal naznani vir.

 "Kadarkoli je predsednik Putin izrazil željo po pogovoru in snidenju, je bil moj odgovor pozitiven, kadarkoli sem izrazil željo po pogovoru s predsednikom Putinom, je bil njegov odgovor pozitiven,"  se je na trditve medija odzval Vučić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 19:35 06.julij 2024.

    Vučić je tipično poosebljanje Molièrjevega Tartuffa.

  • Kmodri_ 18:05 06.julij 2024.

    Vućko je tipičen Srbin prijav in hipokrit!

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 13:32 05.julij 2024.

    Kot sem že večkrat napisal je Vučič eden najbolj nevarnih in hinavskih politikov na Balkanu in širše..Pokorni sluga WEFa in drugih zahodnih služb, ki je izdal Srbijo in njen narod..Ampak tudi v Srbiji so ovce, ki nimajo pojma, tako kot pri nas..