Svet
833 ogledov

Biden: Nujno je treba skleniti premirje

joe biden vrh nata volodimir zelenski Epa
Ameriški predsednik Joe Biden je v sredo v telefonskem pogovoru z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem poudaril nujnost sklenitve dogovora o premirju in izpustitvi talcev v Gazi, je sporočila Bela hiša.

Iz Bele hiše so sporočili, da sta voditelja govorila o nadaljevanju pogajanj v Kairu za odpravo preostalih ovir na poti do dogovora. Sporočilo Bele hiše navaja tudi, da sta Biden in Netanjahu govorila o ameriških prizadevanjih za podporo izraelski obrambi pred vsemi grožnjami iz Irana, vključno z grožnjami terorističnih skupin Hamas, Hezbolah in hutijevcev.

Potrditve dogovora o premirju še ni, čeprav je državni sekretar Antony Blinken v torek sklenil novo krajšo turnejo v Izraelu, Egiptu in Katarju. Zatrdil je, da je Netanjahu sprejel prehodni predlog dogovora, ki ga je konec maja predlagal Biden, vendar pa tega še ni storilo palestinsko gibanje Hamas.

Osrednja težava naj bi bila, da Izrael vztraja pri ohranitvi vojske na ozemlju med Gazo in Egiptom. Ameriški mediji poročajo, da je Biden govoril z Netanjahujem tudi o tem, čeprav sporočilo Bele hiše tega ne omenja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 19:18 24.avgust 2024.

    Židovsko svinjo Netanjahuja je treba čim prej aretirati, ga obsoditi zaradi zločinov zoper človeštvo in javno obesiti!

  • Stane Adamič 16:29 22.avgust 2024.

    Hamasovci so vdrli v Izrael in pomorili cca 1200 civilistov, nato zbežali v svoje enklave med otroke in civiliste. To je bilo načrtno, žrtvovali so otroke, da bi se svetu zasmilili. To so čisto navadni teroristi z miljardami na bačnih ...prikaži več računih. BRAVO IZRAELCI!!!!

  • crniovcar 13:41 22.avgust 2024.

    Biden izpolnjuješ pogoje za Nobelovo nagrado za mir!!!!!!!!