Svet
7 ogledov

Bežite, Ike gre!

Visoki valovi napovedujejo prihod orkana.
1/10
Žurnal24 main
V Teksasu so vsi v pripravljenosti na prihod orkana Ike, ki naj bi se po napovedih meteorologov spremenil v nevihto 3. stopnje. Prebivalcem svetujejo umik z obalnih območij.

Oblasti v Teksasu pričakujejo, da bo treba evakuirati 37.000 ljudi, zato je v pripravljenosti 42 helikopterjev, poroča CNN. Po napovedih se bo Ike, ki je trenutno označen za nevihto druge stopnje, do prihoda na kopno še okrepil. Njegov prihod napovedujejo visoki valovi, ki so že oblili otok Galveston in polotok Bolivar. Valovi naj bi bili visoki tudi do šest metrov.

 
 

Če niste naveličani življenja, vam svetujem, da nevihto te velikosti in moči jemljete resno.

Michael Chertoff, sekretar na ministrstvu za notranjo varnost

 
Na območju, ki ga bo Ike dosegel v noči iz petka na soboto po lokalnem času, živi približno 3,5 milijona ljudi. Oblasti so prebivalce na prihod hurikana opozorile z opisom možnih posledic. "Vse soseske … mogoče celo vse obmorske skupnosti … bodo poplavljene, ko bo nevihta na vrhuncu," so sporočili. Kdor se ne bo umaknil, tvega življenje, so zaključili opozorilo.

Če bo Ike obdržal isto smer, bo najverjetneje dosegel tudi Houston, kjer pa naj ne bi povzročil večje škode. Prebivalcem večmilijonskega mesta so svetovali, naj ostanejo doma.

Obtičali na vlačilcu
Na nemirnem morju v mehiškem zalivu je ostala posadka vlačilca, ki je izgubil motorje in je ostal prepuščen na milost in nemilost orkanskim vetrovom. "V najboljšem primeru bo orkan Ike potisnil vlačilec v nizko vodo, kjer se bodo lahko zasidrali in počakali na konec nevihte," je sporočil predstavnik obalne straže.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.