Svet
3 ogledov

Ameriškega lovca še iščejo

Ameriški lovec Reuters
Ob severovzhodni italijanski obali pri Ravenni v morju našli sledi goriva. Iskalno akcijo otežujejo slabi vremenski pogoji.

Nadaljuje se iskalna akcija ameriškega lovca F-16, ki je poletel iz italijanske baze v Avianu in nato izginil iz radarjev nad italijansko obalo Jadranskega morja.

Pilot se je v bazo zadnjič javil včeraj okoli 19. ure, ko je povedal, da ima z letalom težave.

Iskalno akcijo ameriške vojske in italijanske obalne straže otežujejo slabi vremenski pogoji, zaradi katerih je zmanjšana vidljivost.

Tuji mediji poročajo, da so ponoči v morju ob obali v bližini Ravenne našli sledi goriva.

Je pa ribiška ladja danes ob italijanski obali v Jadranskem morju v svojo mrežo ujela razbitine letala, ki bi lahko pripadale ameriškemu lovcu. Iskanje se je zato preusmerilo na območje pri kraju Lido di Savio.

Na letalu, ki je bilo na vojaških vajah nad Jadranskim morjem, je bil en član posadke. Kljub temu, da nadaljevanje iskalne akcije poteka pod hipotezo, da je letalo strmoglavilo, so svojcem pilota zagotovili, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da ga najdejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.