Svet
1654 ogledov

14-letnik v BiH z nožem nad policista, eden je mrtev, drugi v kritičnem stanju

Bosanska Krupa, napad na policista RTV/USK
Do napada je prišlo v četrtek zvečer.

Mladoletnik je napadel policijsko postajo in ubil policista, drugega pa hudo ranil, je potrdil tiskovni predstavnik ministrstva za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona Adnan Beganović. Napadalca so aretirali.

V četrtek zvečer je mladoletnik napadel policijsko postajo v Bosanski Krupi, pri čemer je bil ubit policist, še en policist pa je bil hudo poškodovan, poroča Klix.ba. Napad je izvedel mladoletnik z nožem.

Na ulicah so policisti z brzostrelkami. Kot poročajo mediji v BiH, se zdravniki v bolnišnici Dr. Irfan Ljubijankić v Bihaću borijo za življenje ranjenega policista. Drugi policist je umrl na poti v bolnišnico. Motiv za napad še ni znan, tako da še ni jasno, ali bo označen kot teroristično dejanje. Ubiti policist je bil iz Bosanskega Novega, ranjeni policist pa Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.

Zvezni minister za notranje zadeve Ramo Isak je za BHRT izjavil, da je izvedel, da je napadalec star 14 let. Premier Unsko-sanskega kantona je dejal, da bodo skupaj z ministrom in direktorjem policije sprejeli vse potrebne odločitve nocoj ali zgodaj zjutraj, ko bodo objavili podrobnosti o tem tragičnem primeru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.