Svet
17517 ogledov

14-letni junak in njegova žalostna usoda

Adul Sam-on
Brez tega 14-letnika bi bilo delo reševalcev še bistveno težje. Njegovo življenje je težko.

Adul Sam-on je 14-letni deček, ki je skupaj z nogometnimi prijatelji in trenerjem ostal ujet v podzemni jami Tham Luang. Bil je v veliko pomoč reševalcem, ki bi imeli brez njega še veliko težje delo, pišejo tajski mediji.

Gre za begunca iz Mjanmara, ki je edini v skupini v tekoči angleščini komuniciral z reševalci. "Kateri dan je danes," je najprej vprašal reševalce, ko so zajeto skupino končno locirali. Takoj zatem jim je povedal, da so zelo lačni.

Reševalci so pohvalili njegovo ljubeznivost in potrpežljivost. Adul od sedmega leta obiskuje šolo Ban Pa Moead, rojen je bil v samooklicani in nepriznani državi Wa na na vzhodu Mjanmara. Starši so ga poslali na Tajsko, da bi se šolal.

Glede na to, da je rojen v nepriznani državi, na Tajskem ne veljajo njegovi dokumenti, zaradi česar se ne more zaposliti, poročiti, voliti, potovati ali imeti v lasti nepremičnine.

tajska dečki reševanje bolnišnica Prve fotografije Svet Objavili prve fotografije dečkov iz bolnišnice

Adul je eden od 400 tisoč ljudi na Tajskem, ki nimajo svoje države. Skupno naj bi jih bilo 3,5 milijona. S temi težavami se 14-letnik še ne ukvarja; poleg rednega dela v šoli se je naučil igrati klavir in kitaro, poleg tajskega in angleškega jezika govori tudi kitajsko in burmansko.

Za agencijo AFP je ravnatelj njegove šole Phunawhit Thepsurin komentiral, da gre za mladi dragulj šole.

tajska reševanje dečkov Svet Moški, ki je rešil tajske dečke, izvedel žalostno novico Tajska reševanje dečkov iz jame Tajski dečki Svet To informacijo so staršem več dni prikrivali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.