Svet
11073 ogledov

13-letni učenec s kladivom napadel sošolce in učitelja

napad učenca na sošolce in učitelja v Čebljansku Profimedia
V šoli v mestu Čeljabinsk na jugu Rusije je 13-letni učenec zjutraj s kladivom ranil štiri osebe, ki so jih po navedbah lokalnih oblasti odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Učenec je s kladivom napadel sošolki in sošolca ter učitelja v šoli številka 68 v Čeljabinsku, je sporočil guverner regije Čeljabinsk Aleksej Teksler.

Napadalec naj bi po navedbah policije imel tudi nož in pištolo, zato je Teksler napovedal, da bodo preverili varnostne protokole v regiji. Ruske šole imajo ob vhodu namreč detektor kovin, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki navaja, da se je napad zgodil na šoli za učence z osebnostnimi težavami.

Ruski preiskovalni odbor je sporočil, da so uvedli preiskavo poskusa načrtnega umora in zanemarjanja.

Napadi čedalje pogostejši

Nekdaj redki oboroženi napadi na ruskih šolah so v zadnjih letih pogostejši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Decembra 2023 je 14-letno dekle v šoli v mestu Brjansk na jugozahodu države streljalo in ubilo sošolko in nato še sebe. V streljanju v Ijevsku v osrednji Rusiji je septembra 2022 umrlo 18 ljudi. Leta 2021 je 21-letni napadalec v šoli v Kazanu v ruski republiki Tatarstan ubil devet ljudi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • atamama 18:39 16.september 2024.

    Kako to, da o tem sra*ju v Rusiji pišejo novinarji o maltretiranjih in ustrahovanjih učencev v OŠ na JV Slovenije pa tako malo. Kako to da noben novinar ne gre dopoldne po KK ali NM in posname koliko ciganskih šoloobveznih ...prikaži več otrok brska po kantah? Pa bi morala biti socialna podpora dovolj. Kje so članki o tem zakaj CSD-ji ne ukrepajo. Zakaj ne preverijo na šolah v teh regijah zapise o odsotnosti? Kako pa je v Rusiji pa na dolgo in široko in še s podatki, kaj pa inetres mladoletnika???