Šport > Zimski športi
750 ogledov

Zelena luč za Kranjsko Goro

Smučišče, Podkoren, Kranjska Gora, smučanje M. Ha. Smučišče v Kranjski Gori.
V Kranjski Gori je bil danes direktor tekmovanj za moške tehnične discipline pri Mednarodni smučarski zvezi.

Mednarodna smučarska zveza je danes po snežni kontroli potrdila zadostno količino snega na tekmovalni progi v Podkorenu za izvedbo tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev v veleslalomu za Pokal Vitranc prihodnji konec tedna, so sporočili organizatorji tega tradicionalnega tekmovanja v Zgornjesavski dolini.

V Kranjski Gori je bil danes direktor tekmovanj za moške tehnične discipline pri Mednarodni smučarski zvezi, Slovenec, nekdanji smučarski trener, Jani Hladnik. Skupaj z vodjo priprave proge Janezom Šmitkom sta si ogledala snežne razmere na tekmovalni progi ter strukturo in težo snega.

"Na progi je trenutno dovolj snega, izkušnje s kranjskogorsko ekipo kažejo, da bo proga naslednji vikend pripravljena najmanj tako dobro kot pretekla leta," je bil zadovoljen Hladnik.

Šmitek pa je dodal: "Čaka nas še dober teden dela, da novozapadli sneg utrdimo z bazo, ki smo jo pripravili v januarju in februarju. S hladnimi nočmi, ki so napovedane, upam, da nam bo uspelo pripraviti dobro progo."

Veleslaloma bosta zadnji moški tekmi svetovnega pokala pred finalom sezone v Soldeuu v Andori. Glavni slovenski adut na obeh veleslalomih bo Žan Kranjec, olimpijski podprvak, trenutno tretji najboljši veleslalomist sezone v posebnem seštevku discipline.

Grubin memorial za Brino

V Kranjsko Goro v petek, 10. marca, kot uvertura v Pokal Vitranc znova prihajajo svetovno znana imena belega cirkusa ter slovenski znani obrazi in prijatelji Draga Grubelnika - Grube, ki se bodo čez en teden pomerili v dobrodelnem veleslalomu. Tokrat bodo zbirali sredstva za Brino Slivniker, ki se od rojstva bori s cerebralno paralizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice