Šport > Zimski športi
245 ogledov

Zaradi prikrivanja dopinga vodilni ob stolčke v biatlonu

Anders Besseberg
Dopinški škandal zdaj udaril tudi po vodilnih ljudeh Mednarodne biatlonske zveze.

Predsednik Mednarodne biatlonske zveze (Ibu) Anders Besseberg je danes začasno odstopil s svojega položaja. Vzrok je preiskava zaradi povezav z dopingom oziroma prikrivanja dopinga ruskih športnikov. Avstrijski kriminalisti so namreč v torek zvečer preiskali prostore Mednarodne biatlonske zveze v Salzburgu, Besseberga preiskujejo tudi na Norveškem.

Ibu je na svoji spletni strani potrdila, da je res tarča preiskave, v prvi točki je zapisala, da je generalna sekretarka Nicole Resch do konca preiskave suspendirana, v drugi pa, da je Besseberg obvestil izvršni odbor, da do konca preiskave odstopa z mesta predsednika. Odbor je njegov odstop sprejel.

primož kozmus Krisztian Pars Koji Murofushi  met kladiva Atletika Šport Še en veliki Kozmusov tekmec padel na testu

Avstrijsko tožilstvo je danes sporočilo, da je prostore zveze preiskalo zaradi obtožb, da je Ibu dopinške prekrške ruskih biatloncev skrila v zameno za 300.000 dolarjev podkupnine, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Šlo naj bi za primere med svetovnim prvenstvom v Hochfilznu 2017.

doping Doping Šport Po aferi v Mariboru več imen naznanili protidopinški organizaciji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.