Šport > Zimski športi
11450 ogledov

Vrhunska smučarka zapušča eno najmočnejših reprezentanc

Franziska Gritsch Instagram
Franziska Gritsch je sporočila, da zapušča avstrijsko smučarsko reprezentanco. Od zdaj naprej bo trenirala s samostojno ekipo: razlog pa ljubezen, zaradi katere s trenerjem ne smeta sodelovati znotraj reprezentance.

V Avstriji te dni odmeva zgodba vrhunske smučarke Franziske Gritsch. Zaradi ljubezenske zgodbe se je odločila, da izstopi iz sicer močne avstrijske smučarske reprezentance. Na treningih je očitno preskočila iskrica med njo in trenerjem Florianom Stenggom, česar pa pravila Avstrijske smučarske zveze ne dovoljujejo. Stenggu so bojda ponudili mesto v mladinski reprezentanci, a je to odklonil. 

Tako sta se skupaj z novo ljubeznijo odločila, da gresta na samostojno pot. 26-letna Gritsch bo sicer še nastopala pod avstrijsko zastavo, trener Stengg pa se bo moral odreči plači in uporabi avtomobila. "Zaradi osebnih razlogov z mojim trenerjem Florianom Stenggom dela pod okriljem Avstrijske smučarske zveze ne moreva nadaljevati," je v zapisu na družbenih omrežjih sporočila Avstrijka.

"Vedno je treba slediti svojemu srcu in to včasih pomeni nove poti, pogostokrat je tako treba zapustiti cono udobja in s pogumnimi koraki upoštevati notranjo voljo in ostati zvest samemu sebi," je dodala in priznala, da je zadevo dobro preučila in se odločila tako, kot se je, čeprav se zaveda, da so pred njo številni novi izzivi.

Gritsch je v preteklosti že dvigovala prah v avstrijski reprezentanci, in sicer ko se ni želela cepiti proti covidu-19. Več o tem tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:07 19.december 2023.

    Prvič slišim zanjo,pa kar redno spremljam smučanje!!! Ne vem no,a ste res taki i....i na žurnalu,da je vsak hurac že znan?!!!

  • Ender3 18:04 19.december 2023.

    Že, že ampak ona nima poleg svoje mame kot I.š.