Šport > Zimski športi
268 ogledov

Veličastna zmaga za Gut-Behrami, skok Bucikove v finalu

Lara Gut-Behrami Profimedia
Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka veleslaloma alpskih smučark na prizorišču Plan de Corones/Kronplatz. Alice Robinson iz Nove Zelandije in Švedinja Sara Hector sta si z zaostankom debele sekunde razdelili drugo mesto. Ana Bucik 15.

Lara Gut-Behrami je bila na veleslalomu na Kronplatzu brez konkurence. Drugouvrščeni, Sara Hector in Alice Robinson, sta namreč zaostali sekundo in devet stotink. Na četrtem mestu je pristala Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+1, 23), sledili sta še Italijanki Sofia Goggia (+ 1,39) in Federica Brignone (+ 1,45). V drugo je šest mest pridobila edina slovenska finalistka, in sicer Ana Bucik. Ta je po prvi vožnji zasedala 21. mesto, nato pa z boljšo drugo uspela napredovati v prvo petnajsterico – zasedla je točno 15. mesto z zaostankom dveh sekund in 71 stotink. 

Gut-Behrami vodila že po prvi vožnji

Lara Gut-Behrami je vodila že po prvi vožnji. Alice Robinson iz Nove Zelandije je na drugem mestu zaostajala 59 stotink sekunde, Švedinja Sara Hector pa na tretjem 68 stotink sekunde. Od dveh Slovenk se je v finale uvrstila Ana Bucik, ki je zasedala 21. mesto. Novogoričanka je bila hitra v zgornjih dveh odsekih, v zadnjih dveh sektorjih pa je izgubila zagon, v cilj je tako prišla z več kot dvema sekundama zaostanka (+2,08).

Neja Dvornik se s številko 38 na startu ni uvrstila v drugo vožnjo. Njen zaostanek je znašal 2,99 sekunde (33. mesto).  Na startu sta bili le dve Slovenki. Andreja Slokar je tekmo izpustila in se raje posveča slalomskemu treningu. Ajdovki na veleslalomih ne gre po načrtih v njeni prvi sezoni po poškodbi kolena, na sedmih startih v tej sezoni se niti na enem veleslalomu ni prebila v drugo vožnjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.