Šport > Zimski športi
1902 ogledov

Večni rival Petra Prevca vstaja iz pepela

severin freund EPA
Nekdanji vrhunski smučarski skakalec je sporočil dobro novico.

Po dveh hudih poškodbah kolena, zaradi česar je moral na rekonstrukcijo sprednje križne vezi, operirali pa so mu tudi meniskus, je 31-letni Severin Freund, nekdanji dobitnik velikega kristalnega globusa (2015), pripravljen za vrnitev v karavano.

"Za vas imam novico. Končno se vračam na skakalnico. Čeprav je trajalo zelo dolgo, vam lahko povem, da je bilo vredno čakanja. Res je izredno lep občutek spet stati na vrhu skakalnice po vsem tem času. Za zdaj je še vse v povojih, a do zime je še kar nekaj časa. Zdaj je čas za delo," je svojim sledilcem sporočil Freund.

severin freund | Avtor: EPA EPA

Nemški skakalec je v zadjih letih kar dvakrat strgal sprednjo križno vez. Novembra 2018 se je vrnil v svetovni pokal, a je zaradi bolečin v kolenu moral le tri mesece kasneje na operacijo meniskusa.

Kljub vsem tegobam o upokojitvi za zdaj ne razmišlja, njegov glavni cilj pa je trenutno nordijsko svetovno prvenstvo leta 2021 v domačem Oberstdorfu.

Freund je v karieri dobil 22 tekem za svetovni pokal, skupno pa ima 53 uvrstitev na zmagovalni oder. Največji uspeh je dosegel v sezoni 2015, ko je v tesnem finišu  izmaknil veliki kristlani globus Petru Prevcu. Pri tem mu je z zmago na zadnji tekmi sezone v Planici nehote pomagal Jurij Tepeš

severin freund peter prevc | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice