Šport > Zimski športi
623 ogledov

"V Sloveniji bi zavladala evforija"

peter prevc
Dobitnik srebrne in bronaste medalje iz Sočija (2014) je pred prihajajočimi OI v Pyeongchangu (2018) spregovoril za britanski BBC.

Spoznajte Petra Prevca, prvega smučarskega skakalca na svetu, ki je skočil dlje kot 250 metrov, na svojih spletnih straneh k ogledu kratkega filmčka vabi britanska televizija BBC. V njem nastopi Prevc, ki pravi, da bi v primeru zlate medalje na zimskih olimpijski igrah v Pyeongchangu Slovenijo verjetno zajela prava evforija.

Prevc, ki je kot prvi na svetu preletel to do tedaj še nedosegljivo razdaljo februarja 2015 v Vikersundu, je na vprašanje, kaj mu to pomeni, odgovoril: "Ko so se vsi koščki pravilno sestavili in sem skočil 250 metrov, je bilo, uh, neverjetno." Gre za zgodovinski dosežek, a ko si v zraku, ne izgleda tako daleč, je dodal.

Novinar ga je spomnil tudi na njegove prve skoke. Ko se je naučil smučati, je kmalu začel tudi preskakovati grbine, je povedal. Ko pa so te začele postajati vse večje, mu je oče dejal, da postajajo zadeve nevarne, zato naj se vpiše v skakalni klub, da mu ne bo treba biti v skrbeh zaradi njega.

"Ko dobro skočiš, te preplavi adrenalin," je še povedal Prevc in dodal, da smučarski skakalci veljajo za malce nore, saj se poženejo navzdol po strmini in skočijo v prazno.

BBC Prevca, ki je na prejšnjih zimskih olimpijskih igrah v ruskem Sočiju osvojil srebrno in bronasto medaljo, predstavi kot narodnega junaka, ki upa, da bo uspešno natopil tudi na tokratnih igrah v Južni Koreji. "Verjetno bi zavladala evforija, ljudje bi praznovali, doma, v lokalih,... A v kakšnem tednu bi se zadeve umirile," je odgovoril na vprašanje, kaj bi se zgodilo v Sloveniji, če bi v Pyeongchangu osvojil zlato medaljo.

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice