Šport > Zimski športi
1585 ogledov

"V Planici bi se dalo doseči svetovni rekord, če ..."

Gregor Schlierenzauer Epa
Avstrijski skakalec Gregor Schlierenzauer je v kvalifikacijah Planice dosegel 253,5 metra.

V kvalifikacijah za posamično tekmo je Gregor Schlierenzauer kljub slabši sezoni pokazal, da je še vedno eden največjih mojstrov letenja. Avstrijec je zmogel kar 253,5 metra, kar bi bila izenačitev svetovnega rekorda, a je pri pristanku z rokami podrsal po tleh.

peter prevc planica Šok za Tandeja Šport Popoln polet Kranjca, padel tudi "svetovni rekord"

"Bilo je izjemno, posebej občutek v zraku, to je res poseben občutek. Bil sem visoko v zraku in bilo je res izvrstno, ko sem letel. Toda vedno je težko v takih primerih pristati. Vedel sem, ko sem začel leteti, da bo šlo daleč. Moral pa sem se boriti, da nisem padel," je po kvalifikacijah dejal Schlierenzauer.

goran janus Kritičen Šport Janus: Žirija bi morala počakati

Rekorder Planice tako ostaja Poljak Kamil Stoch, čigar dosežek pa sicer prav tako ne bi smel veljati. Schlierenzauer verjame, da bi se v dolini pod Poncami dalo izboljšati svetovni mejnik.

Kamil Stoch Še pomnite? Šport Planiški rekord je farsa

"Svetovnega rekorda ni vedno lahko doseči, moraš imeti tudi srečo. V Planici bi se ga dalo doseči, toda krivulja letalnice bi morala biti malo drugačna. Toda zame je ta današnji dosežek izvrsten," je sklenil Avstrijec.

jurij tepeš smučarski skoki Novost Šport Nov sistem za merjenje smučarskih skokov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.