Šport > Zimski športi
253 ogledov

Takšna je narava poškodbe prvega zvezdnika belega cirkusa

henrik kristoffersen Epa
Norveški zvezdnik belega cirkusa je z nestrpnostjo pričakoval rezultate magnetne resonance.

Henrik Kristoffersen, aktualni najboljši smučar v tehničnih disciplinah na svetu, je v sredo opravil pregled z magnetno resonanco, na njegovo veliko olajšanje pa se je izkazalo, da njegov gleženj ni resneje poškodan.

Petindvajsetletnik, ki je nerodno stopil med opravljanje gimnastičnih vaj, bo lahko s treningi nadaljeval že čez približno dva tedna.

Henrik Kristoffersen Pristal na berglah Šport Poškodba prvega zvezdnika alpskega smučanja

Preiskava poškodovanega sklepa je pokazala, da gre za preprost zvin, tako da priprave na novo sezono alpskega smučanja, v kateri bo branil mala kristalna globusa v slalomu in veleslalomu, niso ogrožene.

"Imeli smo srečo v nesreči," je za norveške medije povedal Kristoffersenov oče. "Bolečina je že precej popustila v primerjavi s prvim dnem," je dodal.

Kristofferensen je po dveh zaporednih drugih mestih v veleslalomskem seštevku lani dočakal končno svojo priložnost z upokojitvijo dominantega Marcela Hirscherja.

V skrajšani sezoni zaradi izbruha koronavirusa je osvojil dve mala globusa, veliki pa je romal v roke Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja. Drugo mesto je osvojil Francoz Alexis Pinturault, tretje pa Kristoffersen.

Sklepni del sezone je postregel z razbruljivo loterijo, saj je že kazalo, da bi lahko narava preprečila skupno zmago Aamodtu, a ga je na koncu odrešil koronavirus. Po odpovedi superveleslaloma v Kvitfjelu je imel Norvežan 161 točk prednosti pred Kristoffersenom in 54 pred Pinturaultom. Karavana bi se morala preseliti v Kranjsko Goro, kjer bi bila na sporedu slalom in veleslalom, temu pa bi sledil finale v Cortini d'Ampezzo. Ko je izgledalo, da se reča nasmehnila specialistoma za tehnične discipline, jima je načrte prekrižal covid-19.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.