Šport > Zimski športi
49370 ogledov

Srce parajoč spis trinajstletnega skakalca

SP v poletih Jaša spis skakalec PrtSc
Sobotno dogajanje v slovenski skakalni reprezentanci je prizadelo mnoge akterje te panoge v Sloveniji.

Studio RTV SLO pred ekipno tekmo v Planici, s katero se bo sklenilo svetovno prvenstvo v poletih, je popestril prispevek enega od gledalcev.

Trinajstletni skakalec Jaša je v doživljajskem spisu razkril neprijetno zgodbo, ki se mu je zgodila na tekmovanju v Nemčiji. Dogodek je bil iztočnica za pogovor med voditeljem Sašom Jerkovićem in strokovnim komentatorjem Jernejem Damjanom o stanju na slovenski reprezentančni in klubski skakalni sceni.

Jelko Gros Iskanje krivca Šport Po Bertonclju Zajc še nad Grosa

Mladenič je opisal dogajanje med njegovim nastopom na tekmi v Nemčiji, kjer je s svojo ekipo osvojil tretje mesto. Na tekmi je ekipo vodil s strani Smučarske zveze Slovenije postavljeni trener, ki ni bil predstavnik istega kluba kot omenjeni Jaša.

Slednji je v doživljajskem spisu razkril, da mu omenjeni trener sploh ni želel pripraviti smuči za preizkušnjo, ampak se je ukvarjal le s svojimi klubskimi varovanci.

spis skakalci Jaša 13 let | Avtor: PrtSc PrtSc

Spis, ki je bil v šoli odlično ocenjen, je na uredništvo poslal oče mladega skakalca. Po ogledu spisa je Jerković vprašal Damjana, ali je zveza izgubila pravi stik s klubi, da ne zna ceniti entuziazma staršev in predanih delavcev.

"Ni dvoma, da je fant povedal čisto resnico. Na vprašanje pa težko odgovorim. Večinoma se ukvarjam s tekmovalci na vrhunskem nivoju. Vem pa, da veliko klubov tarna nad razmerami," je v diplomatskem slogu dejal nekdanji reprezentant.

Peter Prevc Planica 2019 SP iz nočne more Šport FIS rešil slovensko reprezentanco pred popolno blamažo

Na ekipni tekmi je v slovenski vrsti izključenega Timija Zajca nadomestil Peter Prevc. Ob njem so domačo vrsto zastopali še Domen Prevc, Bor Pavlovčič in Anže Lanišek. Namesto Gorazda Bertonclja je moštvo vodil Robert Hrgota.

Komentarjev 13
  • Frane_Kavčič 16:29 14.december 2020.

    Kot kaže v Sloveniji niti prdnit ne moreš več, ne da bi te nekdo obtožil, da je to bilo politično dejanje. :)) Alo folk, mulc bi rad samo skakal in dosegal dobre rezultate. In, jebela, če 4. mesto v Evropi ...prikaži več ni dovolj, da ti trener uštima smuči, ne vem, kaj potem je?! Kar pa se njegove slovnice tiče - najprej se je treba vprašat, o čem sploh govori ta prispevek, o pismenosti šolarjev ali o slabih razmerah v naši smučariji. Potem pa na dile po SVOJE stare zvezke slovenščine iz 5., 6. razreda.

  • Waltter 11:42 14.december 2020.

    No on bi naj bil v 7 razredu ali 8 po novem. Tukaj bi nekako ze moral imeti besedni zaklad. Pismo ki ga je napisal je popolna katastrofa, zanimivo bi bilo sploh preverit kako komunicirajo ti mladostniki. V pismu imas ...prikaži več obcutek da se sam sebe ne pozna, ni mu prakticno nic jasno. Da ni nekako razgledan za svoja leta so krivi starsi, da pa slovnice nekako ne obvlada pa bi bilo potrebno malo uciteljico splovenscine vprasat po zdravju.

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 07:33 14.december 2020.

    Se mi jetko strgalo srce,da sem moral pod nujno na operacijo,ampak ne zarad zapisa,zarad slovnice,se mi trga srca.Mulc 13.let pa nepismen,to je posledica šolanja na daljavo!Simona spizdi čimprej!!

Sorodne novice