Šport > Zimski športi
276 ogledov

Šok za Avstrijce! Na Finsko prisiljeni poslati B ekipo

Gregor Schlierenzauer Epa
Avstrijci morajo zaradi okužb s koronavirusom v Ruko poslati B ekipo, Slovenija brez težav.

Avstrijska reprezentanca v smučarskih skokih, zmagovalka uvodne tekme sezone svetovnega pokal v Wisli, bo na naslednji postojanki v Ruki močno oslabljena. Dva skakalca Gregor Schlierenzauer in Philipp Aschenwald ter trener Andreas Widhölzl so bili pozitivni na novi koronavirus. Slovenski skakalci so bili po vrnitvi s Poljske vsi negativni.

Za avstrijsko reprezentanco je bila novica o pozitivnih primerih znotraj prve ekipe velik šok. Rdeče-beli so namreč odlično začeli novo sezono na Poljskem, na uvodni tekmi so ekipno Michael Hayböck, Philipp Aschenwald, Daniel Huber in Stefan Kraft zmagali, na prvi posamični tekmi 42. sezone pa je bil Huber tretji.

Avstrijska smučarska zveza je v izjavi za javnost zapisala, da imata rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu Schlierenzauer in Widhölzl blage simptome bolezni covid-19, ker bodo preostali člani A-ekipe morali v samoosamitev, bodo v Kuusamo poslali reprezentanco B.

"Ta čas preverjamo, ali bo imel še kdo od reprezentantov simptome covida-19 oziroma, ali bodo na novih testiranjih za virus negativni, da bi jih lahko poslali na tretjo postojanko v Rusijo," je dejal direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Mario Stecher.

Medtem pa slovenska reprezentanca kompletna na letališču čaka na polet proti severu, saj ima letalo nekaj zamude. Kot je za STA povedal selektor Gorazd Bertoncelj, so bili zadnjem testiranju vsi slovenski skakalci ter spremljevalno osebje negativni.

V Kuusamu bodo tako nastopili Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Timi Zajc, Peter Prevc, Žiga Jelar, Tilen Bartol in Anže Semenič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice