Šport > Zimski športi
57605 ogledov

Smučarka znorela po odvzemu medalje: Kdo je po... sodnik?

Fanny Smith Profimedia
Sodniki neusmiljeni do Švicarke.

Švedska smučarka prostega sloga Sandra Naeslund je nova olimpijska prvakinja v smučarskem krosu. Srebrno medaljo je nosvojila Kanadčanka Marielle Thompson, bronasto pa Nemka Daniela Maier.

Tekmovalke so morale na razglasitev rezultatov čakati v cilju nekaj dolgih minut. Kot tretja je namreč ciljno črto prečkala Švicarka Fanny Smith, ki pa so jo nato sodniki zaradi oviranja tekmice po ogledu posnetka diskvalificirali. Na tretje mesto je tako napredovala Maierjeva.

Smithova je zaradi kartona avtomatično padla na zadnje mesto in tako ostala brez brona. Odločitev sodnikov je sicer marsikoga presenetila, tudi vse tekmovalke. V finišu proge je namreč Kanadčanka Thompson najprej pristala na smučeh Švicarke in jo spravila iz smeri, ob kasnejšem skoku pa pristala pred Smithovo, ki se je sama komaj izognila padcu, pri tem pa je moral zavreti tudi Maierjeva. Tudi slednja se, kljub osvojenem bronu, ni strinjala z diskvalifikacijo Smithove.

"Kdo je pof... sodnik? To je smešno! Resno?" se je pritoževala Švicarka, sodnica pa ji je zagotovila, da so večkrat pogledali posnetek in da je predaleč šla s svojo smučko.

Podprla jo je tudi Maier. "Ampak ni šlo za namerno potezo. A sodniki vedo, kako se smuča? Nimajo pojma. Poglejte, celo Maierjeva pravi, da je diskvalifikacija nepoštena. Me smo športnice. To je povsem narobe. Ni prav," je besnela Smithova, Maier pa je dodala: "To je sra...!"

 

 

Komentarjev 1
  • matermila 07:42 18.februar 2022.

    Če se vse strinjajo, da so ga sodniki usrali, naj tekmovalka ki je sedaj tretja zavrne medaljo, pa naj bo sodnik tretji.

Sorodne novice