Šport > Zimski športi
297 ogledov

Slovenski strokovnjak bo poizkušal preporoditi češko reprezentanco

Vasja Bajc Profimedia
Vasja Bajc je postal novi glavni trener čeških skakalcev.

Slovenski skakalni trener Vasja Bajc, ki je bil nekaj časa na čelu tudi slovenske reprezentance, je novi glavni trener čeških skakalcev. Devetinpetdesetletnik, ki je Čehe vodil v sezonah 2004 - 2006, je največje uspehe dosegel z Jakubom Jando, ki je pod njegovo taktirko osvojil svetovni pokal v sezoni 2005/06.

"Vesel sem, počaščen in ponosen, da sem spet dobil priložnost biti glavni trener čeških skakalcev po 15 letih. Moj cilj je, da pridemo do boljših rezultatov kot v zadnjih letih. Smučarski skoki imajo na Češkem veliko tradicijo in zavedam se, da pred menoj ni lahke naloge. Zame je to velik izziv," je dejal Bajc za spletno stran Mednarodne smučarske zveze (Fis).

S češko zvezo zdaj sodeluje tudi nekdanji najboljši skakalec na svetu Janda, ki ga veseli vrnitev izkušenega trenerja. "Po slabi sezoni smo se odločili, da najamemo tujega trenerja. Vasja Bajc dobro pozna okolje, v katerega prihaja, in z njim kot glavnim trenerjem lahko pridemo do velikih uspehov," je Janda pojasnil odločitev.

jernej damjan Slovenski orel Šport Legendarni slovenski skakalni as naznanil konec kariere

Minula zima je bila veliko razočaranje za češke skakalce. V odsotnosti Romana Koudelke, ki je zaradi poškodbe izpustil skoraj celotno sezono, je bil Viktor Polašek z 69. mestom v svetovnem pokalu najboljši Čeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.