Šport > Zimski športi
703 ogledov

Slovenski orel spregovoril o bizarni nesreči: "Zgodilo se mi je ..."

Žiga Jelar Saša Despot
Žiga Jelar je pred novo sezono poln optimizma, a priznava, da se je bilo po dogajanju v pretekli težko pobrati, soočal se je tudi s psihičnimi težavami in izgubo motivacije.

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar v novo sezono vstopa s kar nekaj spremembami. Med drugim je zaradi stečaja podjetja, ki je proizvajalo smuči blagovne znamke Fluege.de, moral poiskati nove "dile". Namesto Slatnarja je zaenkrat prednost dal smučem Van Deer, je v pogovoru za Sportklub pojasnil Jelar. 

V pogovoru za omenjeni medij je spregovoril tudi o težavni pretekli sezoni. "Težko je biti v tej situaciji. Delaš vse tako, kot to počnejo drugi, začneš trenirati 20. aprila, vložiš veliko dela v priprave, nato pa ... Že po prvih dveh vikendih sem se želel umakniti s svetovnega prvenstva, saj moj cilj ni boj za mesta okoli 20. do 26.," je priznal Jelar. Potem ko mu ni šlo v svetovnem pokalu, je formo pilil v celinskem, a tudi tam pravih rezultatov ni bilo, z izjemo četrtega mesta v Bad Mittendorfu.

Priznal je, da je minuli sezoni imel tudi psihične težave, povsem je izgubil veselje do skokov. A kot sam pravi, je slednjega vsaj delno že povrnil. Kot je dejal, so v letošnji sezoni s trenerji začeli iz nič. "Vse smo ponastavili in opustili občutke iz prejšnje zime. Moram reči, da sem imel po vsakem ciklusu pripravljalnega obdobja občutek, da mi je v vsakem uspelo narediti nekaj dragocenega. Verjamem, da bom v tem ritmu našel pravo pot," meni varovanec glavnega trenerja slovenske reprezentance Roberta Hrgote.

Kot zapisano, se Jelar v novo sezono podaja z novimi smučmi. Priznava, da je bila odločitev težka. "Edina težja stvar je bila odločitev za smuči. A tudi s tem smo se dobro spopadli. Tik pred tekmo v Hinzenbachu sem preizkusil smuči Van Deer. Prej sem testiral tudi različne modele smuči Slatnar. Ampak nekako se bolje počutim na smučeh Van Deer in nameravam z njimi vstopiti v zimo," je dejal Jelar.

Jelar je v preteklosti, kot že vemo, imel precej smole z zdravjem, pošteno mu je zagodel covid, zaradi katerega ni mogel hoditi niti po stopnicah. A to ni bila edina smola v njegovi karieri, grdo si je poškodoval gleženj, a ne na skakalnici, pač pa je šlo za precej bizarno nesrečo. "Zanimivo, to se mi ni zgodilo na skakalnici, ampak doma na marmornih stopnicah, kjer mi je v natikačih spodrsnilo in sem si poškodoval gleženj. Neumno, kajne?" je še razkril Jelar v pogovoru za omenjeni medij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.