Šport > Zimski športi
1375 ogledov

Slovenci ne bodo potovali v Rusijo in Ukrajino

Peter Prevc Profimedia
Udeležba na tekmovanjih bo močno osiromašena.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je danes sprejela odločitev, da odpoveduje udeležbo slovenskih predstavnikov na mednarodnih tekmovanjih na območjih Rusije in Ukrajine, so sporočili z zveze.

Odločitev je sprejem izvršni odbor SZS, ki je v "luči dogajanja v Ukrajini odpovedal udeležbo športnikov in drugega organizacijskega osebja - članov SZS, na vseh tekmovanjih na ozemlju Rusije in Ukrajine za čas trajanja konflikta v Ukrajini".

V tej sezoni je med drugim v Rusiji predviden zaključek sezone svetovnega pokala za smučarske skakalke, v tej državi pa naj bi se odvijal tudi finale sezone svetovnega pokala za smučarske tekače v Tjumnu.

Ema Klinec Ramsau Smučarski skoki Šport Slovenka zaradi rizičnega stika ostala doma

Mednarodna smučarska zveza FIS je zavoljo ruskega napada na Ukrajino odpovedala vse tekme za svetovni pokal v smučarskem krosu, akrobatskih skokih, smučarskih skokih in smučarskem teku, ki so bile ob koncu sezone 2021/22 predvidene v Rusiji.

Iz švicarskega Oberhofna, kjer je sedež Fis, so tudi sporočili, da bodo poskušali poiskati nadomestna prizorišča za odpovedane tekme v Rusiji, možno pa je, da nekatera tekmovanja sploh ne bodo priredili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice