Šport > Zimski športi
150 ogledov

Slovencema nova ničla

Marco Schwarz Profimedia
Schwarzu slalomska klasika pod reflektorji.

Avstrijec Marco Schwarz je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Madonni di Campiglio v Italiji. Francoz Clement Noel je zapravil vodstvo po prvi vožnji in osvojil drugo mesto (+0,25), tretji je Britanec Dave Ryding (+0,39), ki je s 15. mesta po prvi skočil na stopničke z odlično finalno vožnjo. Slovencev ni bilo v finalu.

Olimpijski prvak v disciplini Noel je dosegel najboljši čas v prvi vožnji slaloma. A mu je v finalu malček zmanjkalo za prvo zmago v sezoni, saj je bil Schwarz, šesti po prvi vožnji, tokrat boljši. Noel je poskrbel za prve francoske stopničke v sezoni.

Schwarz je z zmago prevzel vodstvo v seštevku slaloma in s 464 osvojenimi točkami tudi v seštevku zime, za osem točk je prehitel Švicarja Marca Odermatta, ki v slalomu ne tekmuje.

Osemindvajsetletni Schwarz je osvojil šesto zmago v svetovnem pokalu. Vse zmage ima v slalomu. To je bila prva zmaga na klasiki v Madonni di Campiglio za Avstrijca, ki tekmuje v vseh disciplinah, tudi v veleslalomu, smuku in superveleslalomu.

Tudi na drugem moškem slalomu sezone je slovenska vrsta ostala brez uvrstitve v najboljšo trideseterico. Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta bila prepočasna za finale.

Oba Slovenca sta nastopila s slabim startnim izhodiščem, a je proga dopuščala tudi tekmovalcem z visokimi startnimi številkami preboj v finale. Marovt je s številko 51 na startu zasedel 36. mesto, z zaostankom 2,25 sekunde. Za finalom je zaostal 31 stotink sekunde.

Hadalin je nastopil kot 49., njegov zaostanek 3,09 sekunde pa je zadoščal za 49. mesto.

To je bila zadnja tekma v tehnični disciplini za moške v letu 2023. Prihodnji teden sta v Bormiu na sporedu smuk in superveleslalom. V Lienzu pa bosta na sporedu veleslalom in slalom za svetovni pokal alpskih smučark.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice