Šport > Zimski športi
24409 ogledov

Še en dobitnik medalje z zadnjih olimpijskih iger prekinil kariero

Matthew Soukup Profimedia
Presenetljivi dobitnik bronaste olimpijske medalje s tekme mešanih ekip bo vsaj začasno postavil smuči v kot.

25-letni kanadski smučarski skakalec Matthew Soukup, ki že leta s severnoameriško smučarsko skakalno reprezentanco živi v Sloveniji in trenira v Planici, se je odločil, da vsaj za nekaj časa prekine svojo športno kariero.

Soukup je tako še drugi dobitnik medalje z zadnjih olimpijskih iger, ki je v zadnjih dneh sprejel takšno odločitev. Pred njim je namreč slovensko športno javnost šokiral naš srebrni skakalec z moške ekipne tekme, Cene Prevc.

Cene Prevc Brata nista vedela Šport Prevc razkril razloge za nenaden konec kariere

Soukupov daleč največji rezultat v karieri je zagotovo senzacionalna bronasta olimpijska medalja s tekme mešanih ekip, ko je v dramatični tekmi polni diskvalifikacij najboljših skakalk sveta skupaj z Alexandrio Louttit, Abigail Strate in Mackenziejem Boyd-Clowesom priskakal Kanadi prvo olimpijsko medaljo v smučarskih skokih.

Presenetljivega prejemnika olimpijske bronaste medalje vse od zaključka sezone v Planici nismo več videli na tekmah, zdaj pa je preko socialnih omrežij razkril razlog za svojo odsotnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Soukup (@mattsoukup)

"Pozdravljeni prijatelji in navijači, želel sem biti resnično prepričan, preden delim z vami to objavo, da sem se odločil, da za letošnje leto prekinem s smučarskimi skoki. Življenje v tujini in tekmovanje v zadnjih nekaj letih mi je dalo neverjetno življenjsko izkušnjo, vendar menim, da si moram vzeti čas zase, da uživam tudi v drugi plati življenja," je svoje sledilce preko Instagrama nagovoril dobitnik bronaste medalje iz Pekinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice