Šport > Zimski športi
29733 ogledov

Podrobnosti tragične smrti Millerjeve hčerke

bode miller Epa
Na dan prihaja več podrobnosti o smrti hčerke legendarnega ameriškega smučarja.

V ponedeljek je življenje v tragičnih okoliščinah izgubila 19-mesečna hči ameriškega alpskega smučarja in nekdanjega olimpijskega prvaka Bodeja Millerja.

40-letni Miller je tragično novico s svetom delil na družbenih omrežjih, kjer je zapisal: "Naša punčka Emmy nas je zapustila včeraj. Nikoli si nismo predstavljali, da bomo občutili takšno bolečino."

Bode Miller Tragična vest Šport Hčerka Bodeja Millerja umrla v bazenu

Millerjeva sta se s hčerko udeležila zabave pri sosedih in po nekaj minutah ugotovila, da malčice Emeline ni na spregled. Mama Morgan Beck, ki je trenutno noseča, jo je v družbi sosede odšla iskat in naletela na grozljiv prizor. Po poročanju ameriških medijev je nemudoma skočila v bazen in hčerki nudila umetno dihanje.

"Tragedija se je zgodila v soboto zvečer ob 18.30," je za ameriške medije pojasnil načelnik gasilske postaje v Orange Countyju Steve Concialdi. "Bili so na zabavi pri sosedih. Nahajali so se v notranjosti hiše, deklica pa si je nekako utrla pot proti bazenu na dvorišču. Pogrešali so jo samo nekaj trenutkov. Mama se je obrnila in hitro ugotovila, da deklice ni ob njej. Takoj se je odpravila na dvorišče, a otrok je bil že v bazenu. Deklico je potegnila iz vode in ji nudila umetno dihanje," je dodal načelnik.

Deklico so oživljali vse do prihoda reševalcev, kar je razvidno s posnetka telefonskega klica na ameriško urgentno številko 911, katerega je policija posredovala tamkajšnjim medijem.

Ena od prisotnih oseb je povedala, da je bila deklica pod vodo nekaj minut, a je imela vseeno šibak utrip. Reševalci so Emeline prepeljali v bližnjo bolnišnico, vendar je kljub vsem naporom niso mogli oživiti.

Uradni vzrok smrti je utopitev. Tragična nesreča je zdaj predmet policijske preiskave.

bode miller | Avtor: Epa Epa

Miller je najuspešnejši ameriški alpski smučar vseh časov. V karieri je zbral 33 zmag na tekmah za svetovni pokal in 79 uvrstitev na stopničke. V svoji vitrini ima dva velika (2005, 2008) in šest malih kristalnih globusov. Osvojil je šest olimpijskih medalj (1 zlato, 3 srebrne, 2 bronasti) in kar štiri naslove svetovnega prvaka ter en naslov svetovnega podprvaka.

Oktobra 2017 je naznanil svojo upokojitev in tako končal dve desetletji (1997-2017) trajajočo kariero.


 

Komentarjev 3
  • pericarežeracirep 12:27 13.junij 2018.

    Otroke je treba imet zmiraj na očeh. Pred desetletji se je sestrica enega slavnih slovenskih kuharjev pri letu in pol utopila v lavorju.

Sorodne novice