Šport > Zimski športi
172 ogledov

Orlica postavila piko na i sijajni poletni sezoni

urša bogataj Profimedia
Urša Bogataj je poletno veliko nagrado sklenila z drugim mestom v Klingenthalu.

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je na finalu poletne sezone v Klingenthalu na veliki skakalnici zasedla drugo mesto. Zmagala je Avstrijka Marita Kramer. Slovenke, na zadnji tekmi so bile štiri v "top 10", so obenem ubranile zmago v pokalu narodov poletne velike nagrade.

Urša Bogataj Orlica Šport Želela je končati kariero, danes je ena najboljših na svetu

Poleg Bogatajeve, ki je to poletje zmagala štirikrat in že pred prihodom v Nemčijo slavila tudi skupno zmago poletja, so v najboljši deseterici od Slovenk končale še Nika Križnar, zmagovalka petkovih kvalifikacij, ki je bila četrta, Jerneja Brecl na sedmem in Špela Rogelj na desetem mestu.

Bogatajeva je za poletne uspehe z nagradami prejela 14.000 švicarskih frankov in je na vrhu ženske lestvice po zaslužku.

Slovenske skakalke v torek za slovo od poletne sezone čaka še državno prvenstvo v Kranju, svetovni pokal v olimpijski zimi pa se bo začel konec novembra v Rusiji.

urša bogataj Popolna dominacija Šport Bogatajeva na prestolu nasledila Križnarjevo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.