Šport > Zimski športi
1772 ogledov

Na sodišču pričakujejo Primoža Ulago

primož ulaga Anže Petkovšek
Legenda slovenskega športa je obtožena nezakonitega prejemanja daril.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je za danes (19. 10) razpisan predobravnavni narok za nekoč vrhunskega smučarskega skakalca Primoža Ulago. Nekdanjega predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS) obtožnica premeni nezakonitega prejemanja daril.

Vodstvo zveze je organom predalo dokumentacijo o domnevno sumljivih aktivnosti Ulage, so že pred leti poročali številni slovenski mediji. Zgodba sega v leto 2013, ko naj bi Ulaga od skakalcev terjal provizije od sponzorskih pogodb.

Podrobnosti obtožnice proti nekdanjemu visokemu funkcionarju SZS niso znane, neuradno naj bi moral pojasnjevati tok denarja za potovanja tekmovalcev, dogovore glede finančnih nagrad in domnevno prenakazovanje sredstev.

"Prav veliko nisem mogel povedati, razen tega, da sem se vedno trudil delati v dobro športnikov in športnic. Prizadeval sem si za izboljšanje delovnih pogojev, kar se je v veliki večini primerov tudi zgodilo. Vedno pa sem imel nad seboj šefe," je za STA pred leti dejal Ulaga.

Predobravnavni narok je bil razpisan že septembra, a je bil kasneje odpovedan.

Primož Ulaga je z devetimi zmagami v svetovnem pokalu tretji najuspešnejši slovenski smučarski skakalec za Primožem Peterko (15) in Petrom Prevcem (23).

Komentarjev 1