Šport > Zimski športi
713 ogledov

Mikaela Shiffrin razkrila, na katerih tekmah ne bo nastopila

Mikaela Shiffrin Profimedia Mikaela Shiffrin.
Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin bo v prihajajoči sezoni izpustila nekaj tekem svetovnega pokala.

Nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo začela na zadnji oktobrski konec tedna na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. V soboto se bodo ženske pomerile na veleslalomu, v katerem eno glavnih vlog igra kraljica belih strmin Mikaela Shiffrin

Američanka ima na računu 97 zmag v svetovnem pokalu in bo letos, če ne bo prišlo do šokantnega razpleta, slavila svojo 100. zmago. A lovila je ne bo v vseh disciplinah.

Na sponzorskem dogodku v Salzburgu pretekli konec tedna je Shiffrin potrdila, da ne bo nastopala na smukih. Posvetila se bo tehničnim disciplinam in nastopala tudi na nekaterih superveleslalomih, a kraljevske discipline ne bo prakticirala.

Slabi spomini

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Shiffrin je januarja 2023 grdo padla na smuku v Cortini d'Ampezzo, njen partner Aleksander Aamodt Kilde pa bi po padcu na smuku skoraj končal kariero.

Mikaela Shiffrin je glavnino svojih zmag dosegla v tehničnih disciplinah, a je znala dominirati tudi v smuku, kjer je zbrala štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice