Šport > Zimski športi
191 ogledov

Lampičeva na pragu finala, zmaga Dahlqvistove

Maja Dahlqvist Epa
Začela se je nova sezona svetovnega pokala v smučarskem teku,

Švedinja Maja Dahlqvist je prepričljivo zmagala na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v novi sezoni, ki se je s sprintom v klasični tehniki začela v finski Ruki. 

Anamarija Lampič, najboljša sprinterka prejšnje zime, je končala v polfinalu na skupnem osmem mestu. Eva Urevc, druga Slovenka, je izpadla v četrtfinalu in bila 27.

"Zadovoljna sem s svojim nastopom. Glede na kvalifikacije, mislim, da sem lahko zelo zadovoljna. Malce težav smo imeli s servisom, to je bila prva tekma sezone, ko je bila polovica servisne ekipe nova. Malce se moramo še pogovoriti, kaj je šlo narobe, a mislim, da sem dala vse od sebe. V polfinalu sem bila morda malce premalo napadalna, malo preveč sem šla z rezervo, Švedinja me je prehitela, uničila mi je ritem, a ko me je prehitela, sem prišla nazaj, to pa je bilo malo prepozno. Bila sem premalo samozavestna," je povedala Lampičeva.

Prizorišče v Ruki ji ni najljubše, to je izpostavila tudi pred odhodom v Skandinavijo v začetku tedna. Na koncu je po 22. mestu v kvalifikacijah iztržila uvrstitev med deseterico, vendar se ni vpletla v boj za stopničke na prvi tekmi olimpijske sezone, ki bo imela vrhunec februarja v Pekingu.

Rezultate sprinterske tekme si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

V Ruki bo v soboto drugi tekmovalni dan uvoda sezone s tekoma v klasični tehniki na 10 in 15 km.

Oberstdorf Protikoronski ukrepi Šport Vstopnice za novoletno turnejo jemljejo nazaj!

Slovenska tekača se nista uvrstila v izločilne boje v Ruki. Janez Lampič je končal na 46. mestu, Miha Šimenc je po enoletnem premoru zaradi operacije zasedel 61. mesto med 77 tekači na startni listi. V finalu je bil najboljši Rus Aleksander Terentjev, ki je dobil že kvalifikacije.

Dvaindvajsetletni Terentjev je za svoje prve stopničke v pokalu v finalu za 1,18 sekunde ugnal norveškega zvezdnika Johannesa Hoesflota Klaeba, tretji je bil rojak slednjega Erik Valnes (+2,13).

Rezultate sprinterske tekme si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.