Šport > Zimski športi
281 ogledov

Klinčeva zaostala le za Takanashijevo

Klinec
Na drugi postaji poletne sezone velike nagrade smučark skakalk je v francoskem Courchevelu danes Ema Klinec kot najboljša od četverice Slovenk končala na drugem mestu. Premagala jo je le Japonka Sara Takanashi. Tretja je bila še ena Japonka Yuki Ito.

Na 13. mestu je tekmo končala Urša Bogataj, Nika Križnar mesto za njo, Jerneja Brecl pa je bila 24.

Trener Zoran Zupančič je v Francijo popeljal štiri tekmovalke, Ema Klinec pa je že na jutranjem treningu zablestela z neuradnim ženskim rekordom naprave pri 137 metrih. V prvi seriji je nato imela slabše razmere, a vseeno skočila 120,5 metra in zasedala četrto mesto. Vodila je Sara Takanashi (120 metrov) pred Nemkama Juliane Seyfahrt (120,5 m) in Katharino Althaus (117,5 m).

Urša Bogataj je s 111 metri zasedala 15. mesto, Nika Križnar je bila s 107,5 metra na 17. mestu, Jerneja Brecl pa s 96 metri na 26.

V finalni seriji je Breclova s 108,5 metra napredovala na 24. mesto, pridobile pa so tudi ostale Slovenke. Križnarjeva je s 120 metri napredovala na 14. mesto, tik pred njo je končala Bogatajeva s 117,5 metra v finalu, odličen skok pa je znova uspel Klinčevi, ki je bila v drugi seriji najdaljša s 131,5 metra. Njenemu izzivu je v finalu z enako daljavo odgovorila le Takanashijeva.

Klinec | Avtor: Facebook Facebook

"Na jutranjem treningu me je kar malce presenetilo, da sem skakala tako dobro. To je bil potem tudi izziv, da prenesem na tekmo. Kar moram še popraviti, je, da odstranim slabe občutke pred prvim skokom, ki jih imam iz preteklosti. Ko bo še tam noga 'zaigrala', tehnično gledano je bil skok sicer lep, a nogo sem čutila šele v drugem skoku in takrat je bilo lepo poleteti in tudi pristati," je tekmo ocenila današnja drugouvrščena.

Trener Zupančič pa je bil prav tako zadovoljen: "Stopničke niso dosegljive kar tako. Tudi ostale naše tekmovalke pa zdaj vidijo, da nam to lahko uspe. V zadnjem obdobju sta super formo na treningih že pokazali tudi Urša Bogataj in Jerneja Brecl. Ema je super skakala na zadnjem treningu v Planici in je to prenesla tudi v Courhevel. Že dopoldne je na treningu izenačila rekord skakalnice, na tekmi pa je naredila dva zelo lepa skoka, kar je bilo dovolj za drugo mesto danes."

Po dveh tekmah poletne sezone je z dvema zmagama in 200 točkami v vodstvu Takanashijeva, druga je Yuki Ito s 140, tretja pa Ema Klinec s 120.

Sezona se bo s tretjo tekmo nadaljevala naslednji teden v češkem Frenštatu. V slovenski ekipi bosta poleg četverice, ki je nastopala v Courchevelu, znova tudi Špela Rogelj in Katra Komar, ekipi pa se bo na treningu po rehabilitaciji kolena kmalu znova pridružila tudi Maja Vtič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.