Šport > Zimski športi
10889 ogledov

Kasai se ne ustavlja! Namesto na počitnice je odšel na ...

Kasai Profimedia
51-letni japonski superveteran se po koncu sezone ni odločil za enomesečni premor, kot je to zanj običajno, temveč se je že po nekaj dneh vrnil na skakalnice.

Sezona smučarskih skokov se je komaj končala, neuničljivi Noraki Kasai (51) pa že pogleduje proti novim izzivom, med katerimi sta tudi nordijsko svetovno prvenstvo v Trondheimu (2025) in olimpijske igre v Milanu in Cortini d'Ampezzo (2026).

Noriaki Kasai | Avtor: Epa Epa
Kasai se je v pretekli sezoni po štirih sušnih letih vrnil med skakalno elito, s tem pa je dobil nov zagon za nadaljevanje kariere. Ponosni lastnik številnih rekordnih znamk v kategoriji 'najstarejši' želi v prihodnosti še naprej premikati meje mogočega, zato se po koncu tekmovalne zime ni odpravil na daljše počitnice, ampak je raje zavihal rokave v želji, da bi se še bolj približal svetovnemu vrhu.

"Dobil sem občutek, da se moram zdaj še bolj potruditi. Ko sem se po štirih letih spet vrnil na tekme svetovnega pokala, sem postal še bolj motiviran, saj sem lahko od blizu videl razliko med mano in najboljšimi skakalci na svetu," je za Sportsbull.jp povedal Kasai.

Japonski skakalni velikan je v teh dneh v prostorih svojega kluba Tsuchiya Home prejel plaketo za dva od skupno sedmih Guinnessovih svetovnih rekordov. Prvi sega v lansko sezono, v kateri je postal najstarejši prejemnik točk na tekmi svetovnega pokala, drugi pa v leto 2017, ko je zaadnjič stanil na odru za zmagovalce na tekmi v Planici

Rekordi Noriakija Kasaija:

- največ nastopov na nordijskih svetovnih prvenstvih (13)
- najstarejši zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih (42 let in 176 dni)
- najstarejši dobitnik olimpijske medalje v smučarskih skokih (41 let in 256 dni)
- udeleženec osmih olimpijskih iger
- največ posamičnih nastopov v svetovnem pokalu (578)
- najstarejši skakalec s stopničkami v svetovnem pokalu (44 let in 293 dni)
- najstarejši dobitnik točk na tekmi svetovnega pokala (51 let in 290 dni)

Planica 2024, Noriaki Kasai | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2