Šport > Zimski športi
200 ogledov

Zvezdnika septembra zaustavila poškodba, takšno je stanje danes

Kamil Stoch Profimedia
Kamil Stoch se po poškodbi kolena, ki je v začetku jeseni prestrašila poljsko javnost, počasi vrača na smuči. Kako huda je bila poškodba?

37-letni poljski veteran Kamil Stoch se je sredi septembra poškodoval na enemu od treningov, nato pa je moral zaradi poškodbe kolena počivati več tednov. Kasneje se je po pregledu z magnetno resonanco izkazalo, da poškodba kolena ni hujše narave, je pa izkušeni poljski skakalec, ki je v svetovnem pokalu debitiral že pred dvema desetletjema, moral počivati nekaj tednov. 

Potem ko se je vrnil v trenažni proces, so trenerji že lahko ocenili stanje njegovega kolena. 37-letni Stoch sicer v tej sezoni dela s svojo ekipo, poljski mediji pa poročajo, da je športni direktor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo poljske smučarske zveze Alexander Stöckl dejal, da koleno Stochu ne povzroča težav.

Kamil Stoch | Avtor: Epa Epa

Še več: Stoch se je že vrnil na skakalnico, v četrtek je že opravil nekaj trening skokov na Poljskem, in sicer na kompleksu v Zakopanah, poroča specializirani portal za smučarske skoke skijumping.pl. "Kamil Stoch je že opravil dva treninga na skakalnici in vse je v redu," zagotavlja Alexander Stöckl, športni direktor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri poljski smučarski zvezi.

Dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa je sicer moral počivati zaradi rahle raztrganine notranje stranske vezi. "Koleno ni več težava in Kamil že dela na svoji tehniki," je še dodal Avstrijec, ki se je na Poljsko preselil po dolgoletnem sodelovanju z Norvežani. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.