Šport > Zimski športi
9754 ogledov

Izjemen dosežek mlade slovenske biatlonke

Lena Repinc IBU/Reichert
Repinčeva srebrna na Mladinskem svetovnem prvenstvu v Soldier Holoowu!

Biatlonka Lena Repinc je na mladinskem svetovnem prvenstvu v ameriškem Soldier Hollowu osvojila srebrno kolajno v šestkilometrskem sprintu. Za 7,5 sekunde je bila od Slovenke hitrejša le Norvežanka Maren Kirkeeide, obe tekmovalki pa sta morali po enkrat v kazenski krog.

"Kot vedno sem bila pred tekmo resnično živčna. Zjutraj se nisem počutila preveč dobro, toda zame je to po navadi dober znak. Ko sem začela s preizkušnjo, so vse skrbi izginile in na progi sem se počutila odlično. Sem resnično vesela tega uspeha, saj sem dala vse od sebe," je po preizkušnji povedala nova mladinska svetovna podprvakinja.

Za Repinčevo je kolajna tudi uteha po četrtem mestu na 10-kilometrski tekmi, kjer je odličje z dvema zgrešenima tarčama izgubila na strelišču.

V sprintu je slovenski uspeh s sedmim mestom dopolnila Kaja Zorč, ki je za zmagovalko zaostala 37,6 sekunde, z zgrešenim strelom manj, s puško je bila nenatančna dvakrat, pa bi se prav tako borila za odličje, Kaja Marič je bila 18.

Med mlajšimi člani je bila olimpijka Živa Klemenčič v sprintu 10., Lovro Planko 11., Pavel Trojer pa je bil med mladinci sedmi. Klemenčičeva je bila 10. tudi na individualni tekmi, kjer je bil Trojer šesti, Zorčeva 10. in mlajši član Matic Repnik 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice