Šport > Zimski športi
5204 ogledov

Grd padec smučarke, s helikopterjem prepeljana v bolnišnico

Nina Ortlieb Epa
Trening v Crans Montani zaznamoval grd padec.

Na treningu smuka v Crans Montani jo je grdo skupila 24-letna avstrijska smučarka Nina Ortlieb. Ta si je huje poškodovala desno koleno, s helikopterjem pa so jo prepeljali v bolnišnico v Sion. Zaradi padca tekmovalke, ki je v svetovnem pokalu doslej dvakrat stopila na zmagovalni oder, je bil trening prekinjen za 45 minut.

Ortliebova je februarja lani prav v Crans Montani prvič stopila na stopničke tekme za svetovni pokal, kasneje je temu dodala še zmago v superveleslalomu v La Thuilu. 

Na današnjem treningu je bila sicer najhitrejša Italijanka Sofia Goggia. Ilka Štuhec je zaostala za 2,63 sekunde in zasedla 26. mesto, Maruša Ferk je bila 31. (+3,09). 

Švicarsko prizorišče bo tekme gostilo od petka do nedelje, najprej bosta na sporedu dva smuka, zadnji dan še superveleslalom.

Nina Ortlieb | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 02:13 21.januar 2021.

    Ta današnji šport je postal eno samo pahanje za zaslužki. Vse mora biti čimbolj spektakularno in adenalinsko, da si ljudje damo še večjega duška ob gledanju in navijanju. Športniki pa tudi v imenu denarja in adrenalina reskirajo svoje lastno zdravje in življenje.

Sorodne novice