Šport > Zimski športi
30495 ogledov

Prevčevo dekle z ostrim zapisom dvignilo veliko prahu

peter prevc Stanko Gruden/STA
Izbranki najboljše slovenskega smučarskega skakalca je prekipelo.

Ko je najboljši slovenski skakalec Peter Prevc ob koncu lanske sezone izrekel nekaj težkih besed na račun nekdanjega trenerja A reprezentance Gorana Janusa, je dregnil v osje gnezdo.

peter prevc domen prevc planica Razkritje Šport S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

Marsikomu se je kritika na Janusov račun zdela upravičena, nekateri pa so ostali prepričani, da gre krivdo za slabše rezultate, ki so močno odstopali od tistih v šampionski sezoni 2015/2016, iskati v skakalcu.

mina lavtižar, peter prevc | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net
Prevc se je znašel v središču medijskega viharja, kritike na njegov račun, tako s strani novinarjev kot slovenske javnosti, pa so se dotaknile tudi njegove izbranke Mine Lavtižar. Pred nekaj meseci, ko se je dogajanje okoli afere Prevc/Janus približevalo vrelišču, se je Prevčeva izbranka raje ugriznila v jezik, zdaj pa ji je dokončno prekipelo.

Lavtižarjeva ni navedla, kaj točno jo je podžgalo k objavi čustvenega zapisa, s katerim je javno stopila v bran svojemu izbrancu, iz njenih besed pa lahko razberemo, da se je ponovno srečala z zlobnimi komentarji, za katere so po njenem mnenju v največji meri odgovorni novinarji. Zapis objavljamo v celoti.

"Ko sem konec marca prvič videla, kako so zaradi izjave o stanju v ekipi novinarji udarili po Petru, me je zelo prizadelo, ker se mi je zdelo, da si tega res ne zasluži, da ima vse svoje meje. A sem pustila, da gre zgodba svojo pot in se izgubi med drugimi prispevki in novicami, ki pristanejo v arhivu, ker jih povozijo aktualnejše teme - čeprav se mi je zdelo, da si veliko ljudi ustvarja mnenje o pretežno vsem precej površinsko, glede na to, kar v nekem trenutku pač nekje zasledijo, in da bi zato Peter pri marsikom utegnil dobiti črno piko. Ne nazadnje je v bistvu on "udaril", "zaril nož v hrbet" in "storil" še marsikaj drugega, a sem se nekako prepričala, da tisti, ki morajo vedeti, kako stvari v resnici stojijo, vedo, in da je to dovolj. Potem pa sem včeraj spet srečala precej zlobne komentarje, namenjene Petru, in ugotovila, da se mi še vedno zdi zares odvratno, da so (prav tisti) novinarji, ki so (pre)dobro vedeli za skoraj čisto vsako zgodbo iz ozadja in tudi za to, da se je o negativnih stvareh (iz takšnih ali drugačnih razlogov) večinoma molčalo, brez vsakršnih zadržkov najvišje na sramotilni steber pribili prav Petra, njihovega "najljubšega", "legendo", "carja", ..., o katerem marsikdo "ne bi nikoli mogel reči slabe besede". Petra, fanta, ki je vedno, ko je bilo treba, opravil dolžnosti do sedme sile, pa če je bilo še tako mučno. Fanta, ki se je verjetno prevečkrat ugriznil v jezik in bil tiho, zaradi ljubega miru. Fanta, ki se je prepričal, da je do zadnjega in še malce čez verjel v marsikoga in marsikaj. Vse to zato, ker ima tako prekleto dobro srce in v nikomer ne vidi slabega. Oni pa so se ga lotili kot da bi bili vsi od včeraj in kot da se ne bi zavedali moči svojih dejanj, moči novinarske besede. Zato, ker je za edino medijsko hišo, ki je po koncu zadnje tekme v sezoni 2017/18 izkazala zanimanje za daljši pogovor z njim, končno tudi sam na glas spregovoril o stvareh, ki po toliko sezonah, preživetih z enimi in istimi osebami (ki imajo vsaka svoj karakter), niti niso nič posebnega!? Ne razumem in mislim, da nikoli ne bom. Upam pa, da mi bo zdaj, ko sem vse to delila s svetom, vsaj kaj lažje."

 

Komentarjev 10
  • solzica 13:13 10.september 2018.

    Peter,ne oziraj se na te podle komentarje,ker to komentirajo kreature,ki jih ne morem poimenovati drugače,z IQ nižjim od amebe.Že to kar si dal Sloveniji,je bilo ogromno.Želim ti ,da bi spet dobil svojo formo,ker verjameš v to in uživaš v tem ...prikaži več kar počneš.Prav je tudi ,da nekdo pove tem butastim slovenceljnm ,da obstajajo ljudje,ki znajo misliti s svojo glavo in ne pripadajo čredi........

  • Pepe007 11:45 07.september 2018.

    Prav jim je povedala. Naše športne zveze so zaspane, krožijo z enim in istim strokovnim kadrom in se ljudje drug drugega zasitijo. Če treniraš na polno, rabiš nove načine, nove besede, nove motivatorje. Tako to je povsod. Zato pa ne ...prikaži več izkoristimo vseh potencialov, ki bi jih lahko. Športniki pa se tudi pri klubskih športih izogibajo reprezentančnim akcijam.

  • Žurnalček 11:09 07.september 2018.

    Dej bod pićka glupa rajši tih !

Sorodne novice