Šport > Zimski športi
8604 ogledov

Brata Prevc izluščila vsak svojo težavo

domen prevc
Orli so strnili vtise po preizkusu velikanke v Vikersundu.

Na posamični tekmi v Vikersundu, ki bo na sporedu v nedeljo, bo nastopilo šest Slovencev. Vstopnico sta si v petkovih kvalifikacijah zagotovila tudi Peter in Domen Prevc, ki pa s svojimi poleti še nista povsem zadovoljna.

Peter je v kvalifikacijah poletel 211 metrov in zasedel 16. mesto. "Napake še odpravljam. Še bolj moram z mize med smuči, da se bo lahko letelo bližje drugi rdeči črti, ne pa nekje vmes v rdečo cono," je povedal najboljši letalec sveta v letih 2014, 2015 in 2016. 

Njegov mlajši brat Domen je v kvalifikacijah poletel 203,5 metra in zasedel 27. mesto. "Prvi skok je bil najboljši, drugi že veliko slabši, tretji pa sploh slab. Moram skočiti bolj spontano, vse moram zapeljati bolj v to smer, da nimam težav že takoj po odskoku in nato naprej v letu. Bolj moram narediti vse spontano." 

Peter Prevc Vikersund Šport Na največji napravi odpadel eden od sedmih orlov

Najboljši Slovenec je bil Tilen Bartol (217,5 m) na osmem mestu. "Občutki so na letalnici sigurno boljši kot na skakalnici. Poleti sicer niso bili vrhunski, a bili so pa boljši. Predvsem od tistih v Trondheimu, kjer se res nisem znašel. Naredil sem lepo osnovo in upam, da bom podobno skakal tudi v naslednjih dneh," je povedal Bartol.

Poleg bratov Prevc in Bartola bodo na tekmi nastopili še Nejc Dežman, Jernej Damjan in Anže Lanišek. V kvalifikacijah je obstal Anže Semenič.

Danes bo v Vikersundu na sporedu ekipna tekma, ki se bo začela ob 16.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice