Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1129 ogledov

Nemci šokirali Švede, Rusi razbili Norvežane

Nemčija Švedska hokej četrtfinale Epa Nemci so po podaljšku ugnali Švede.
Na sporedu so bili četrtfinalni obračuni moškega hokejskega turnirja.

Za presenečenje četrtfinala je prav v zadnji tekmi dneva poskrbela Nemčija, ki se je prvič v zgodovini uvrstila v olimpijski polfinale. V napetem obračunu s Švedi, ki so na prejšnjih igrah v Sočiju 2014 osvojili srebro, so slavili po podaljšku (4:3). 

Že v prvi tretjini sta Nemcem vodstvo z 2:0 zagotovila Christian Ehrhoff in Marcel Nöbels. Anton Lander je v 47. minuti Švede približal, znova pa jih je oddaljil Dominik Kahun, ki je sredi tretjine zadel za 3:1. Za podaljšek sta v 50. in 52. minuti poskrbela Patrik Hersley in Mikael Wikstrand. Junak v nemški vrsti pa je postal Patrick Reimer z zadetkom v drugi minuti podaljška.

Rusi se bodo v polfinalu merili s Čehi v petek ob 8.40, Kanadčani pa z Nemci ob 13.10.

Branilka naslova Kanada je prav tako v napetem obračunu izločila Finsko (1:0). Edini zadetek na tekmi je dosegel Maxim Noreau v 41. minuti.

jan muršak Muršak: Šport 'Bilo mi je v čast'

Rusi premočni za slovenske krvnike

Rusija Norveška četrtfinale OI 2018 | Avtor: Epa Rusi so Norvežanom zabili šest golov. Epa

Rusija je bila premočna za slovenske krvnike Norvežane, "zbornaja komanda" je Skandinavcem zabila pol ducata golov (6:1). Rusi se bodo v polfinalu pomerili s češko reprezentanco.

Rusi, ki olimpijskega zlata niso osvojili od leta 1992, so v dvoboju z Norvežani prevladovali od začetka srečanja. Mihail Grigorenko, Nikita Gusev in Vjačeslav Vojnov so zadeli v prvi tretjini, ko so Rusi tekmece v strelnih nadigrali z 19:2. V nadaljevanju so bili uspešni še Sergej Kalinin, Nikita Nesterov in Ivan Telegin; za Norveško pa je zadel Alexander Bonsaksen.

Slovenija otvoritev OI PyeongChang 2018 Moral zapustiti vas Šport Doping v slovenski reprezentanci

V polfinale se je kot prva prebila češka reprezentanca, Čehi so po kazenskih strelih s 3:2 premagali Američane. Ti so na tekmi sicer povedli v sedmi minuti, ko je bil natančen prvi strelec ameriške reprezentance Ryan Donato, sicer študent harvardske univerze. To je bil že njegov peti zadetek na tem olimpijskem turnirju. Za izenačenje je v 16. minuti s projektilom poskrbel Jan Kolar.

Tudi v drugi tretjini sta se mreži na vsaki strani zatresli po enkrat. Čehe je v vodstvo popeljal branilec Tomáš Kundrátek, ki si kruh tako kot Kolar služi v ligi KHL, za zadnji gol v rednem delu tekme pa je na drugi strani hitro poskrbel Jim Slater. Ta je češkega vratarja Pavela Francouza premagal celo ob igri z igralcem manj.

Obe moštvi do zadetka nista uspeli priti niti v desetminutnem podaljšku, zato so sledili kazenski streli. V desetih strelih je bil dosežen le en zadetek, v drugi seriji je zmago Češki, ki je nazadnje olimpijsko kolajno osvojila z bronom v Torinu leta 2006, zagotovil še en KHL-ovec Petr Koukal.

Hokej na ledu (četrfinale):

Češka - ZDA 3:2** (1:1, 1:1, 0:0, 0:0)
Kolar 16., Kundrátek 29.; Donato 7., Slater 31.

Rusija - Norveška 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Grigorenko 9., Gusev 14., Vojnov 20., Kalinin 29., Nesterov 34., Telegin 54.; Bonsaksen 28.

Kanada - Finska 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Noreau 41.

Švedska - Nemčija 3:4* (0:2, 0:0, 3:1, 0:1)
Lander 47., Hersley 50., Wikstrand 52.; Ehrhoff 14., Nöbels 15., Kahun 49., Reimer 62.

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice