Šport
274 ogledov

Zaradi te poteze francoskemu zvezdniku kar nekajmesečna prepoved

Nacer Bouhanni Reševalni pas/Twitter
Bouhanniju dvomesečna prepoved za potiskanje tekmeca v ogrado.

Krovna kolesarska zveza Uci je razkrila kazen, ki jo je namenila francoskemu kolesarju Nacerju Bouhanniju za incident, ki ga je zagrešil 21. marca na dirki Cholet-Pays de la Loire v Franciji. Federacija je Bouhanniju za dva meseca prepovedala nastopati na dirkah. Prepoved velja za nazaj od 8. aprila do 7. junija.

Pred disciplinsko komisijo svetovnega združenja za kolesarski šport je Bouhanni 6. maja priznal, da je odstopil od svoje linije in s tem kršil Ucijeva pravila. S sodbo se je strinjal.

"Kolesar je privolil tudi v udeležbo v izobraževalnih aktivnostih v korist kolesarske družine," so dodali pri Uciju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na dirki Cholet-Pays de la Loire konec marca se je zapletel v incident s kolesarjem Jakeom Stewartom (Groupama-FDJ). V sprintu na dirki 21. marca je oviral Stewarta in ga potisnil v ogrado, ta pa si je pri tem zlomil roko.

Bouhannija so takoj diskvalificirali. Je pa bil pozneje tudi sam žrtev, in sicer žaljivih napadov in nadlegovanja na družabnih omrežjih, tako da ga je morala pred spletnimi napadi zaščititi federacija Uci. Napovedal je, da namerava vložiti ovadbo zaradi rasističnih žalitev.

"Preveč je vsega, sprevrglo se je v nadlegovanje. Zakaj nihče ne ukrepa, ko me ti podleži zmerjajo s svinjo in teroristom in me pošiljajo nazaj v mojo umazano afriško domovino," je med drugim dejal Bouhanni.

"Rojen sem v Franciji, rad imam svojo državo, pri 21 letih sem bil prvič francoski prvak. Ko sem na zmagovalnem odru poslušal himno, je bil to eden najlepših trenutkov v karieri. Ponosen sem na svoje ime, na svoj izvor. Sem Francoz s severnoafriškimi koreninami."

Nacer Bouhanni Hude kritike Šport "Nimaš niti ene možganske celice!" Kolesar v resnih težavah

V bran tekmecu je stopil tudi Stewart, čeprav je zaradi Bouhannijevega ravnanja šel na bolniško in je ostal brez nastopa na dirki po Flandriji.

"Ne glede na najin nedavni resen nesporazum naj bo jasno: tu podpiram Bouhannija. Pri nekaterih stvareh se seveda ne bova nikoli strinjala, toda pri rasizmu se to neha. Žalitve in rasizem so popolnoma nesprejemljivi," je sporočil Stewart.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice